Sauspan
Een sauspan wordt ook wel eens een sauteuse of sauteerpan genoemd, al overlapt die term een beetje met een hapjespan, waarin sauzen klaarmaken trouwens ook goed mogelijk is. De sauspannen die u hier vindt zijn praktisch steelpannetjes waarin u eenvoudig een sausje klaarmaakt, bijvoorbeeld op basis van een roux.
Voordeel van een sauspan
In principe zou u saus in een willekeurige kookpan of hapjespan kunnen klaarmaken. De belangrijkste reden om dat niet te doen is dat een dergelijke pan eigenlijk te groot is. In de regel heeft u maar een kleine hoeveelheid saus nodig, in relatie tot de hoofdmaaltijd. Alleen wanneer u voor zeer grote gezelschappen saus bereidt, ligt een grotere pan voor de hand. Daarvoor bieden wij ook grote sauspanen, zodat u ook in dat geval geen andere pan nodig heeft. Want een sauspan is ook praktisch vanwege de steel. Zo schenkt u de saus eenvoudig uit de pan in een kan of op een maaltijd. Door saus te bereiden in een compacte sauspan, dikt de saus ook niet te snel in. Ook koekt deze minder snel aan.
RVS of koperen sauspan?
Een goede sauspan kan van elk gangbaar materiaal zijn, al ligt een zwaarder materiaal als gietijzer niet voor de hand. Sauspannetjes dienen vooral licht en praktisch te zijn. RVS en aluminium liggen dan ook het meest voor de had. Een koperen sauspan kan ook, al is dat iets prijziger en praktisch gezien niet nodig. Een sauspan verhit u doorgaans niet tot zéér grote hitte, waardoor duurdere materialen en afwerkingen niet noodzakelijk zijn. Uiteraard kunt u zelf het best bepalen wat voor sauspan u nodig heeft en maakt u daarbij een keuze uit ons zéér ruime aanbod.
Wat voor sauspan heb ik nodig?
Bereidt u sauzen op gas of inductie? In de horeca wordt veelal nog met gas gewerkt. De meeste sauspannen bij Horeca Centrum Amsterdam zijn dan ook van RVS gemaakt. Duurzaam, sterk en geschikt om op laag vuur sauzen in te bereiden. Ook sauspannen voor inductie vindt u in ons aanbod. De grootste diversiteit vindt u in de vorm en afmetingen van de sauspannen. Deze lopen uiteen van de kleinste sauspannetjes waarin u hoeveelheden bereidt voor één of enkele gerechten, tot grote sauspannen waarmee u de hele tafel van heerlijke saus voorziet.
Online sauspan kopen
Zoekt u online een sauspan? Het ruime aanbod pannen van horecakwaliteit hier bij Horeca Centrum Amsterdam is dan een logische bestemming. Hier vindt en bestelt u eenvoudig elke sauspan of andere horecabenodigdheden die u in uw keuken gebruikt. Ongeacht of dat de keuken in uw horecazaak is of bij u thuis. Want bij ons bestellen zowel bedrijven als particulieren. Uw sauspannen en andere benodigdheden bestelt u hier al vanaf één verpakking. Vanzelfsprekend zijn grotere bestellingen ook geen probleem. Ook die leveren we in de meeste gevallen al binnen één week.
Vraag en antwoord over een sauspan:
Wat is de beste sauspan?
Er zijn veel verschillende soorten sauspannen beschikbaar en de beste keuze hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van de beste sauspan:
- Materiaal: Roestvrij staal, koper, aluminium en gietijzer zijn allemaal populaire materialen voor sauspannen. Roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, terwijl koper en aluminium uitstekende warmtegeleiders zijn. Gietijzeren pannen zijn zwaar en behouden hun warmte goed.
- Grootte: De grootte van de sauspan die je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid saus die je meestal maakt. Over het algemeen zijn sauspannen verkrijgbaar in maten variërend van 1 tot 4 liter.
- Handgrepen: Zorg ervoor dat de sauspan stevige handgrepen heeft die comfortabel zijn om vast te houden en niet te heet worden tijdens het koken.
- Bodem: Een vlakke bodem is belangrijk om de warmte gelijkmatig te verdelen en aanbranden te voorkomen.
- Deksel: Een goed passend deksel is belangrijk om te voorkomen dat de saus overkookt en om de warmte vast te houden.
Enkele populaire merken van sauspannen zijn All-Clad, Le Creuset en Demeyere. Het belangrijkste is om een sauspan te kiezen die past bij je kookbehoeften en budget.
Welke pan voor saus?
Een pan voor sauzen kan variëren afhankelijk van het soort saus dat je wilt bereiden. Hier zijn enkele opties:
- Steelpan: Een kleine steelpan is ideaal voor het maken van eenvoudige sauzen, zoals jus, bechamelsaus, of het opwarmen van kant-en-klare sauzen.
- Sauspan: Een sauspan is een iets grotere pan met hoge randen die perfect is voor het maken van wat dikkere sauzen, zoals tomatensaus, Alfredo-saus, of een romige saus.
- Koperen sauteerpan: Een koperen sauteerpan kan een goede optie zijn voor het bereiden van sauzen, omdat koperen pannen een gelijkmatige warmteverspreiding hebben en je sauzen gemakkelijker kunt controleren en bewerken.
- Anti-aanbakpan: Een anti-aanbakpan is ideaal voor het maken van sauzen die gemakkelijk aan de pan kunnen blijven plakken, zoals karamel of botersaus.
Het is belangrijk om een pan te kiezen die geschikt is voor de saus die je wilt maken en de hoeveelheid die je nodig hebt. Kies ook een pan die gemakkelijk schoon te maken is en een goede warmteverspreiding heeft, zodat je saus niet aanbrandt.
Pannen assortiment
Bent u opzoek naar andere pannen? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende verschillende pannen. Bekijk ons gehele assortment in professionele pannen.