HomePaella pan

Paella pan

Natuurlijk gebruikt u een paellapan voor het gelijknamige, traditionele Spaanse gerecht met rijst, vis, vlees en schaaldieren. In een Spaanse keuken mag een paellapan dan ook zeker niet ontbreken. Maar deze veelzijdige, platte pannen zijn veel meer dan alleen een pan voor paella. Bekijk en bestel hier onze veelzijdige paellapannen waarmee u zowel thuis als in de horeca een waardevolle investering doet.

Alle soorten paellapannen

De ene paellapan is de andere niet. Zeker als we kijken naar de modernere varianten. Traditioneel is een paellapan bijzonder groot en gemaakt van staal of gietijzer. Dergelijke pannen vindt u natuurlijk ook bij ons. Maar in ons aanbod moderne paellapannen denken wij natuurlijk vanuit de hedendaagse keuken, in zowel de horeca als thuis. Daarom vindt u bij ons vrijwel alle soorten paellapannen. Groot, klein, gietijzer en ook een paellapan geschikt voor inductie vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Want of u nou, net als de Spanjaarden, met het hele dorp wil tafelen of juist een intiem gezelschap heerlijke paella wilt voorschotelen: de pan bestelt u eenvoudig hier.

Paella: het Spaanse volksgerecht

Paella is typisch zo’n gerecht dat overal in Spanje gegeten wordt, maar nergens precies hetzelfde wordt klaargemaakt. De basis is een rijstsoort die doet denken aan risotto, maar niet helemaal hetzelfde is. Onderdeel van het gerecht zijn diverse kruiden, waaronder saffraan, groenten, vis en schaaldieren. Soms wordt er vlees gebruikt in plaats van vis. Spanjaarden eten paella in grote gezelschappen. De kenmerkende grote, platte paellapan wordt dan op open vuur verwarmd, vaak in een publieke buitenruimte. Het is een typisch ‘restjesgerecht’ en heeft in Spanje niet de culinaire status die het buiten de Spaanse grenzen soms wel heeft.

Paellapan voor inductie

Hoewel u wellicht het beeld voor u ziet van Spanjaarden om een open vuur met heerlijk pruttelende paella in een grote paellapan, is dat niet noodzakelijk om van paella te genieten. Ook in een klein pan kan paella gemaakt worden. Een paellapan voor inductie is ook niets nieuws meer. Sowieso dient paella even te garen, dus onder een wat langere of geleidelijke verwarming lijdt de smaak van het gerecht niet. U gebruikt een paellapan eventueel ook voor andere rijstgerechten, zoals nasi. Hiervoor is een wok net iets praktischer, maar zeker geen noodzaak. Zo haalt u het maximale uit uw paellapan.

Online paellapan kopen

Zoekt u een Cadac paellapan of een andere goede paellapan van een gerenommeerd merk? Hier bij Horeca Centrum Amsterdam kiest u uitsluitend uit pannen en materiaal van horecakwaliteit. Van die kwaliteit profiteert u in uw horecazaak, maar evengoed thuis. U bestelt paellapannen en andere horecabenodigdheden namelijk al vanaf één verpakking. Een paellapan bestellen bij Horeca Centrum Amsterdam betekent dat u of uw gasten binnen een week genieten van heerlijke paella. Onze producten worden namelijk in de meeste gevallen binnen één week bezorgd.

Vraag en antwoord over een paella pan:

Wat is een goede paella pan?

Een goede paella pan heeft enkele belangrijke eigenschappen:

 1. Grootte: Een paella pan moet groot genoeg zijn om de ingrediënten gelijkmatig te kunnen verspreiden. Over het algemeen wordt aangeraden om een pan te kiezen die minstens 30 cm in diameter is, afhankelijk van het aantal personen waarvoor je kookt.
 2. Materiaal: Traditionele paella pannen zijn gemaakt van dun plaatstaal, omdat het de warmte snel geleidt en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Geëmailleerd staal is ook een goede optie, omdat het duurzaam is en makkelijk schoon te maken. Andere opties zijn roestvrij staal, gietijzer en koper, maar deze zijn over het algemeen duurder.
 3. Bodem: De bodem van een paella pan moet vlak zijn, zodat de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld en gekookt. Een pan met een gebogen bodem kan ervoor zorgen dat de ingrediënten zich opstapelen in het midden van de pan, wat kan leiden tot ongelijkmatige bereiding.
 4. Handvatten: Een paella pan moet handvatten hebben die stevig vastzitten en niet te heet worden. De handvatten moeten groot genoeg zijn om de pan gemakkelijk te kunnen tillen.

Enkele goede opties voor een paella pan zijn:

 1. Garcima paella pan – Dit is een traditionele paella pan gemaakt van dun plaatstaal, met handvatten die niet te heet worden. Verkrijgbaar in verschillende maten.
 2. Mauviel M’Elite paella pan – Gemaakt van roestvrij staal en voorzien van handvatten die niet te heet worden. De pan is ook geschikt voor in de oven.
 3. De Buyer Mineral B Element paella pan – Gemaakt van natuurlijk ijzer met een bijenwas coating. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Merk op dat het belangrijk is om de pan op de juiste manier te onderhouden om roest en beschadiging te voorkomen, en om de anti-aanbaklaag in goede staat te houden.

Waarom een paella pan?

en paella pan is ontworpen om paella, een traditioneel Spaans gerecht, te bereiden. Paella is een rijstgerecht dat oorspronkelijk uit Valencia komt en meestal wordt bereid met kip, konijn, zeevruchten of groenten, en saffraan. Het gerecht wordt gekookt in een ondiepe, brede pan met platte bodem en grote handvatten, zoals een paella pan.

Er zijn verschillende redenen waarom een paella pan de voorkeur heeft voor het bereiden van paella:

 1. Gelijkmatige warmteverdeling: Een paella pan heeft een platte bodem die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit is belangrijk voor het gelijkmatig garen van de rijst en de ingrediënten, waardoor de smaken beter tot hun recht komen.
 2. Grootte: Paella pannen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het aantal personen waarvoor je kookt. De grootte van de pan is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn en er genoeg ruimte is om de rijst te laten garen.
 3. Uiterlijk: Paella pannen hebben een herkenbaar uiterlijk en zijn vaak mooi vormgegeven, waardoor ze ook leuk zijn om op tafel te presenteren.
 4. Traditioneel: Gebruik van een paella pan geeft een traditioneel gevoel en het gevoel dat je echt authentieke paella aan het bereiden bent.

Kortom, een paella pan is de ideale pan om paella in te bereiden vanwege de gelijkmatige warmteverdeling, de grootte en het traditionele uiterlijk.

Hoeveel personen paella pan?

De grootte van de paella pan die je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal personen waarvoor je kookt. Over het algemeen wordt aangeraden om een pan te kiezen die iets groter is dan het aantal personen waarvoor je kookt, omdat je dan genoeg ruimte hebt om de ingrediënten gelijkmatig te verdelen en te koken. Hieronder vind je een overzicht van de grootte van de pan en het aantal personen waarvoor het geschikt is:

 • 20 cm: geschikt voor 1-2 personen
 • 24 cm: geschikt voor 2-3 personen
 • 28 cm: geschikt voor 3-4 personen
 • 32 cm: geschikt voor 4-6 personen
 • 36 cm: geschikt voor 6-8 personen
 • 40 cm of groter: geschikt voor 8 of meer personen

Merk op dat deze aantallen slechts een indicatie zijn en afhankelijk kunnen zijn van de hoeveelheid rijst en ingrediënten die je gebruikt. Het is altijd beter om een ​​paella pan te kiezen die iets groter is dan je denkt dat je nodig hebt, zodat je voldoende ruimte hebt om te koken en de ingrediënten gelijkmatig te verdelen.

Pannen assortiment

Bent u opzoek naar andere pannen? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende verschillende pannen. Bekijk ons gehele assortment in professionele pannen.

Braadpan Mosselpan
Braadslede Paella pan
Cocotte Pannenkoekenpannen
Fonduepan Sauspan
Grillpan Snelkookpan
Hapjespan Steelpan
Inductie pannen Tajine
Koekenpan Vispan
Kookpan Wokpan