Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCASteelpan

Steelpan

In de horeca bereidt u of uw personeel eten onder tijdsdruk. Praktisch gemak telt dan zeer. Hoe praktischer uw keuken is ingericht, hoe prettiger u werkt. Dat geldt natuurlijk ook voor alles in uw keuken. Steelpannen zijn ideaal voor sauzen, soepen en meer. Dankzij het ruime aanbod steelpannen van Horeca Centrum Amsterdam vindt u hier ook zeker de ideale steelpan.

Functie van een steelpan

Kenmerkend aan een steelpan is de steel waaraan u deze makkelijk hanteert. Verder kan een steelpan van alles zijn. Het kan een hapjespan zijn voor bakken en braden, maar vaker is het een reguliere kookpan met steel. Het verschil met een koekenpan, die natuurlijk ook over een steel beschikt, is de hoogte van de pan. Een steelpan kan heel wat inhoud bevatten en is zeker niet alleen voor bakken of braden bedoeld. Verder blinken ze uit in veelzijdigheid. Een steelpan is bovenal een praktische alleskunner. Dat merkt u bijvoorbeeld aan de verschillende afmetingen van de steelpannen in ons assortiment. Variërend van grote pannen waarin u liters soep klaarmaakt, tot zeer bescheiden steelpannetjes die u net zo makkelijk in de oven zet.

Steelpan voor inductie

Waar het in de horeca nog vrij zeldzaam is, is het in menig huishouden de standaard: koken op inductie. Gelukkig zijn verreweg de meeste pannen tegenwoordig geschikt voor koken op inductie. Ook een steelpan voor inductie is hier bij Horeca Centrum Amsterdam snel gevonden. Of een steelpan geschikt is voor inductie vermelden we bij de afzonderlijke producten. Vaak met de afkorting ‘IN’, die betekent dat een steelpan voor inductie geschikt is. Steelpannen worden veel gebruikt voor het verwarmen van soepen en sauzen, dus geschiktheid voor inductie ligt dan ook voor de hand.

Soorten steelpannen

Afgezien van afmetingen zijn er nog meer onderscheidende kenmerken tussen steelpannen onderling. Zo vindt u bij ons aanbod steelpannen van aluminium en steelpannen van RVS. Ook is een steelpan met schenktuit snel gevonden, mocht u daarnaar op zoek zijn. Sommige van onze steelpannen zijn van een deksel voorzien. In dit geval kunt u de steelpan gewoon als kookpan gebruiken, maar dan met de toevoeging van een handige steel. Dit maakt bijvoorbeeld het afgieten van kookvocht eenvoudiger, wat u op de werkvloer weer kostbare tijd scheelt.

Online steelpan kopen

Wat voor steelpan u ook zoekt: Horeca Centrum Amsterdam is hét adres waar u uw steelpannen bestelt van topkwaliteit. Want hier vindt u aansprekende merken en horecakwaliteit. Kwaliteit die zeker niet is voorbehouden aan de horeca alleen, want ook als particulier bestelt u hier de steelpan van uw keuze. Wij verzenden steelpannen en andere producten in Nederland en België als vanaf één enkel product. Grote bestellingen zijn vanzelfsprekend mogelijk, maar uw nieuwe steelpan voor thuis bestelt u hier met hetzelfde gemak. Binnen een week zet u er heerlijke gerechten mee op tafel.

Vraag en antwoord over een steelpan:

Wat is het nut van een steelpan?

Een steelpan is een kleinere pan met een lange steel en een deksel. Het nut van een steelpan is dat het handig is om kleinere hoeveelheden voedsel te bereiden, zoals sauzen, soepen en melk. Een steelpan heeft een aantal voordelen:

  1. Snelle en gelijkmatige warmteverdeling: De kleinere omvang van een steelpan zorgt ervoor dat de warmte snel en gelijkmatig wordt verdeeld. Dit maakt het ideaal om ingrediënten op een laag vuur te koken.
  2. Precisie koken: Door de kleine omvang is het gemakkelijker om de temperatuur te controleren en de juiste hoeveelheid ingrediënten toe te voegen.
  3. Ruimtebesparend: Steelpannen zijn over het algemeen klein van formaat en nemen weinig ruimte in beslag in de keuken. Hierdoor zijn ze handig om te hebben als je een kleine keuken hebt.
  4. Veelzijdig: Steelpannen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten gerechten, zoals sauzen, soepen, granen, melk en meer.
  5. Gemakkelijk te hanteren: De lange steel van de pan zorgt ervoor dat je de pan gemakkelijk en veilig kunt hanteren tijdens het koken.

Kortom, een steelpan is handig om kleinere hoeveelheden voedsel te bereiden en biedt voordelen zoals snelle en gelijkmatige warmteverdeling, precisie koken, ruimtebesparing, veelzijdigheid en gemakkelijk hanteren.

Wat zijn de beste steelpannen?

Er zijn verschillende merken en types van steelpannen die populair zijn en vaak als beste worden beschouwd. Hieronder staan een aantal van de beste steelpannen op basis van materiaal:

  1. Roestvrijstalen steelpannen: All-Clad, Demeyere, Le Creuset, Mauviel
  2. Koperen steelpannen: Mauviel, Falk, Matfer Bourgeat, de Buyer
  3. Geanodiseerde aluminium steelpannen: Calphalon, Anolon, Cuisinart, T-fal

Elk merk en type pan heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van het materiaal en het doel waarvoor de pan wordt gebruikt. Het is belangrijk om te overwegen wat je gaat koken en welke kenmerken je belangrijk vindt bij het kiezen van de beste steelpannen voor jouw behoeften.

Pannen assortiment

Bent u opzoek naar andere pannen? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende verschillende pannen. Bekijk ons gehele assortment in professionele pannen.

Braadpan Mosselpan
Braadslede Paella pan
Cocotte Pannenkoekenpannen
Fonduepan Sauspan
Grillpan Snelkookpan
Hapjespan Steelpan
Inductie pannen Tajine
Koekenpan Vispan
Kookpan Wokpan