Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCABraadslede

Braadslede

Voor grote gezelschappen en horeca is haast niets zo praktisch als een braadslede. Deze dubbelt als ovenschaal en warmhoudbak, waardoor u met relatief weinig moeite heerlijk eten serveert aan grote gezelschappen. Hier vindt u diverse braadsledes waarmee u verschillende gerechten klaarmaakt, zowel thuis als in de horeca.

Ovenschaal en braadslede

Een braadslede is feitelijk een ovenschaal en is er in verschillende soorten. Bijvoorbeeld een aluminium braadslede of een rvs braadslede. Sommige zijn relatief ondiep en in dat opzicht vergelijkbaar met een bakplaat. De meeste zijn echter wat dieper en gebruikt u voor bakken en braden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is een braadslede zeker niet exclusief bedoeld voor het braden – garen in de oven – van vlees. Stukken vlees, maar ook complete gerechten bereidt u in een braadslede. Het grote voordeel hiervan is dat u ze nadien warm houdt in de braadslede en dus het maximale haalt uit uw keukencapaciteit. Ook de toevoeging van handvatten draagt bij aan het praktisch gemak van braadsledes.

Soorten braadsledes

Per definitie zijn braadsledes veelzijdig. Zo dienen ze primair om gerechten in de oven te verwarmen, maar gebruikt u ze ook als warmhoudbak of zelfs als pan. In dat geval verwarmt u de inhoud op ook inductie braadsledes bestaan. Braadsledes zijn bovenal een toonbeeld van praktisch gemak. Zo zijn er braadsledes met rooster, zodat het vet goed van het bereide vlees gescheiden wordt. Ideaal voor bijvoorbeeld spek of kippenbouten. Om aanbakken te voorkomen zijn sommige braadsledes voorzien van een antiaanbaklaag. Dergelijke braadsledes vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam in diverse afmetingen.

Lekkerste ovengerechten uit de braadslede

Alleen al vanwege de brede toepassingsmogelijkheid mag een braadslede in geen enkele keuken ontbreken. Zeker in de horecakeuken niet. In een braadslede bereidt u gerechten eventueel lang van tevoren en eenvoudig voor grote gezelschappen. Doordat u gerechten eventueel bewaart en warm houdt in dezelfde braadslede, bent u zo met minimale moeite voorbereid op het serveren van eten aan grotere gezelschappen. Maar verse ovengerechten bereidt u natuurlijk ook in de braadslede. Doordat een braadslede groter is dan een typische ovenschaal en dieper dan een gemiddelde bakplaat. Zo ligt de capaciteit van een braadslede hoger en benut u uw oven beter.

Online braadslede kopen

Qua braadslede zijn er tal van wensen denkbaar. Groot, klein of een hele set met verschillende formaten. Een braadslede met rooster, geschikt voor inductie of met antiaanbaklaag. In de meeste gevallen slaagt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Hier kunt u braadsledes kopen voor vrijwel elke toepassing. Voor uw horecakeuken waar snelheid en capaciteit tellen, maar evengoed voor thuis, waar u familie of gasten trakteert op een heerlijk gerecht, direct uit de oven. Uw bestelling bezorgen wij in Nederland en België, zodat u snel aan de slag kunt. U bestelt al vanaf één enkel product of verpakking.

Vraag en antwoord over een braadslede

Wat is het verschil tussen een braadslede en een ovenschaal?

Een braadslede en een ovenschaal zijn beide geschikt voor het bereiden van voedsel in de oven, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Een braadslede is een ondiepe pan met lage randen, meestal gemaakt van metaal zoals roestvrij staal of aluminium, die ontworpen is voor het braden van vlees en gevogelte in de oven. De lage randen van de braadslede zorgen ervoor dat de warmte goed kan circuleren en het vlees aan alle kanten kan worden blootgesteld aan de hitte, waardoor het vlees gelijkmatig wordt gebakken. Braadsledes hebben vaak handvatten om ze gemakkelijk uit de oven te kunnen halen.

Een ovenschaal is een diepere pan met hogere randen, meestal gemaakt van glas of aardewerk, die geschikt is voor het bereiden van ovenschotels, lasagne, gratins