Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeVispan

Vispan

Vis en schaaldieren verdienen hun geheel eigen bereiding. De gevoeligheid van het vlees en de bijzondere smaak vragen daar ook om. Daarom bereidt u vis in een speciale vispan. Voor diverse soorten vis en visgerechten vindt u hier de perfecte pan. Die kiest u uit ons aanbod van diverse topmerken.

Waarom een vispan?

De bereiding van vis is een kunst op zich. Zo zijn de meeste vissoorten wat zachter dan vlees en ook wil vis vooral niet té gaar worden. Deze valt dan uit elkaar en verliest smaak. Om vis voor te zetten aan uw gasten met de kwaliteit die zij verwachten, kiest u voor een speciale vispan. Uiteraard verschilt per vissoort en gerecht welke bereiding ideaal is. Als u voor een pan kiest, dan bakt u vrijwel altijd de vis. Daarvoor bakt u de vis in de meeste gevallen relatief kort en goed heet, in vergelijking met vleesbereiding. Uiteraard biedt een goede vispan ook alle ruimte aan groenten en andere extra’s die uw visgerecht tot een groot succes maken.

Vispan voor inductie

Vis wil vaak goed heet gebakken worden. Ook bereiding in de oven is bij vis populair. Deze veelzijdigheid vindt u ook in de vispannen die we hier bij Horeca Centrum Amsterdam aanbieden. Ook een vispan voor inductie is zeker geen bijzonderheid. Op inductie kunt u namelijk goed vis bereiden. Hou er alleen rekening mee dat de pan waarschijnlijk iets langer nodig heeft om op temperatuur te komen. Met een vispan voor inductie bereidt u elke vis en elk visgerecht dat u ook op een gasfornuis bereidt.

Pannen voor visgerechten

Een goed stuk vis heeft eigenlijk niets nodig om heerlijk te zijn. Denk aan een mooie moot zalm, heerlijke paling of een stevige tonijnsteak. In veel gevallen zet u uw gasten echter een volwaardig visgerecht voor. Daarvoor gebruikt u soms meerdere pannen – en u vindt ook elk ander soort pan in onze webshop – maar vaak bereidt u dit visgerecht in één pan. Bij ons aanbod vispannen vindt u diverse pannen die geschikt zijn voor de bereiding van vis- en schaaldiergerechten. Denk bijvoorbeeld aan paellapannen. Ook voor andere populaire visgerechten vindt u hier de ideale pan.

Online vispan kopen

Serveert uw horecagelegenheid vis of wilt u zelf de vis thuis perfect klaarmaken? Kies dan voor de professionele vispannen van Horeca Centrum Amsterdam, die u zowel voor thuis is voor uw zaak kunt bestellen. Kies voor een ruime voorraad vispannen, waarmee u diverse visgerechten en vissoorten perfect op tafel zet. Of kies de ideale pan om uw eigen favoriete vissoort te bakken. In beide gevallen is vispannen bestellen bij Horeca Centrum Amsterdam eenvoudig, want u bestelt al een vispan per stuk. Ook alle accessoires die u nodig heeft voor een perfecte bereiding van vis vindt en bestelt u hier eenvoudig.

Vraag en antwoord over een kookpan:

Wat is een Vispan?

Een vispan is een speciale pan die ontworpen is om vis te bereiden. Het is een platte pan met een brede bodem en lage zijkanten, waardoor de vis gemakkelijk kan worden geplaatst en gekeerd. Vispannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, gietijzer, koper en aluminium. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een vispan:

 1. Gelijkmatige warmteverdeling: Een vispan is ontworpen om de warmte gelijkmatig te verdelen, waardoor de vis op een zachte en gelijkmatige manier kan worden gebakken of gestoofd.
 2. Voorkomt aanbakken: De anti-aanbaklaag op sommige vispannen helpt voorkomen dat de vis blijft plakken aan de bodem van de pan, wat kan leiden tot scheuren en breken van de vis.
 3. Behoudt de vorm van de vis: De platte bodem en lage zijkanten van de vispan maken het gemakkelijker om de vis te hanteren en te keren zonder de vorm van de vis te beschadigen.
 4. Geschikt voor verschillende soorten vis: Vispannen zijn geschikt voor verschillende soorten vis, zoals zalm, kabeljauw, tong en forel, en kunnen worden gebruikt om de vis te bakken, stomen of roosteren.
 5. Gemakkelijk schoon te maken: Veel vispannen zijn gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik.

Over het algemeen is een vispan een handige en nuttige toevoeging aan de keuken voor het bereiden van visgerechten.

Hoe gebruik je een Vispan?

Hieronder staan enkele stappen voor het gebruik van een vispan:

 1. Verwarm de pan: Plaats de vispan op het vuur en verwarm deze op een matig vuur. Laat de pan goed opwarmen voordat je de vis toevoegt.
 2. Bereid de vis voor: Marineer of kruid de vis naar wens. Afhankelijk van de grootte van de vispan, kan je de vis in zijn geheel bereiden of in stukken snijden.
 3. Voeg olie of boter toe: Om te voorkomen dat de vis aan de bodem van de pan blijft plakken, voeg je wat olie of boter toe aan de pan en laat je deze even smelten of opwarmen.
 4. Voeg de vis toe: Plaats de vis voorzichtig in de pan en zorg ervoor dat deze niet overlapt. Laat de vis bakken aan de ene kant totdat hij bruin en knapperig is, voordat je hem voorzichtig omdraait om aan de andere kant te bakken.
 5. Controleer of de vis gaar is: Controleer of de vis gaar is door er met een vork in te prikken. Als de vis gemakkelijk uit elkaar valt en ondoorschijnend is, dan is hij gaar.
 6. Serveer de vis: Haal de vis uit de pan en serveer deze direct. Je kan er ook voor kiezen om de vis in de pan te laten en er een saus of groenten aan toe te voegen om een volledige maaltijd te maken.

Tips:

 • Gebruik een tang om de vis voorzichtig om te draaien om te voorkomen dat deze breekt.
 • Voeg niet te veel vis tegelijk toe aan de pan, anders kan de pan te vol worden en wordt de vis niet gelijkmatig gekookt.
 • Maak de vispan goed schoon na elk gebruik om de levensduur van de pan te verlengen.

Wat is de beste Vispan?

De beste vispan is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en budget. Er zijn verschillende soorten vispannen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hieronder staan enkele factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een vispan:

 1. Materiaal: Vispannen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, gietijzer, koper en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, terwijl gietijzer en koper uitstekende warmtegeleiders zijn en de warmte gelijkmatig verdelen.
 2. Grootte: De grootte van de vispan is ook belangrijk. Kies een pan die groot genoeg is om de vis in één keer te kunnen bereiden, maar niet zo groot dat de vis te veel ruimte heeft om te bewegen en uit elkaar valt.
 3. Antiaanbaklaag: Een vispan met een antiaanbaklaag kan helpen voorkomen dat de vis blijft plakken aan de bodem van de pan en kan de pan gemakkelijker schoonmaken.
 4. Handvatten: Kies een vispan met stevige handvatten die gemakkelijk te hanteren zijn en niet te heet worden tijdens het koken.
 5. Prijs: Vispannen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Over het algemeen geldt dat duurdere vispannen van betere kwaliteit zijn, maar dit is niet altijd het geval.

Enkele populaire merken voor vispannen zijn All-Clad, Le Creuset, Demeyere, en De Buyer. Het is aan te raden om verschillende vispannen te vergelijken op basis van bovengenoemde factoren om te bepalen welke vispan het beste bij jouw behoeften past.

Pannen assortiment

Bent u opzoek naar andere pannen? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende verschillende pannen. Bekijk ons gehele assortment in professionele pannen.

Braadpan Mosselpan
Braadslede Paella pan
Cocotte Pannenkoekenpannen
Fonduepan Sauspan
Grillpan Snelkookpan
Hapjespan Steelpan
Inductie pannen Tajine
Koekenpan Vispan
Kookpan Wokpan