Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCAPannenkoekenpan

Pannenkoekenpan

Pannenkoeken! Wie is er niet groot mee geworden? Pannenkoeken zijn niet alleen voor kinderen of thuis een ware traktatie. Menig horecaondernemer pakt uit met pannenkoeken met een culinaire twist. Daarvoor zijn wel pannenkoekenpannen nodig van professionele kwaliteit. Die vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam volop. In alle soorten en maten.

Alle soorten pannenkoekenpannen

Pannenkoeken zijn een feest en thuis achter het fornuis bakt ieder zo naar zijn eigen voorkeuren. Met spek, appel, kaas of weer iets anders. Dun als crêpes, dik op zijn Hollands en alles daartussen. Een goede pannenkoek bakt niet te lang en is licht krokant aan de randen. Daarvoor dient de pannenkoekenpan waarin u bakt goed heet te zijn. Daarvoor heeft u een bakpan nodig van uitstekende kwaliteit. Veel goedkopere pannenkoekenpannen trekken krom onder zeer hoge hitte. Kies hier bijvoorbeeld voor een gietijzeren pannenkoekenpan. Daarin krijgt u de hitte die nodig is om de heerlijkste pannenkoeken te bakken. Ook stalen, titanium en aluminium pannenkoekenpannen kunnen die hitte leveren, gegeven dat u voor horecakwaliteit kiest.

Pannenkoeken: een Hollandse traditie

In elk huishouden is het feest als pannenkoeken op tafel komen. Vaak vergezeld door stroop, poedersuiker, honing, jam en wie weet wat nog meer aan zoete lekkernijen. Diverse horecabedrijven – en zeker niet alleen pannenkoekenhuizen – pakken ook uit met deze oudhollandse traditie. Een pannenkoek in de horeca is vaak een stuk groter en een maaltijd op zichzelf. Voor dergelijke pannenkoeken kiest u een extra grote pannenkoekenpan. Hierin is ruimte voor een maaltijdpannenkoek, inclusief alle toppings en vulling die uw gasten wensen. Zo maakt u in een handomdraai van een traditionele Hollandse lekkernij een volwaardige hoofdmaaltijd. Natuurlijk vindt u hier ook kleine pannenkoekenpannen voor crêpes en dessertpannenkoeken.

Varianten pannenkoekenpannen

Natuurlijk vindt u hier de perfecte pannenkoekenpan voor ouderwets lekker Hollandse pannenkoeken. Maar ook voor alle varianten vindt u hier eenvoudig de juiste pan. Zo bieden we onder meer poffertjespannen en crêpepannen. Ook alle pannenkoekenvarianten zet u hiermee eenvoudig op tafel. Het voordeel van deze pannen van horecakwaliteit ervaart u direct. Bakken op de juiste hitte, makkelijk reinigbaar en bestand tegen intensief gebruik. Ook na jaren van dagelijks gebruik heeft u van deze pannen voor pannenkoeken, poffertjes, crêpes en andere baksels nog steeds plezier.

Online pannenkoekenpan kopen

Zoekt u pannenkoekenpannen voor thuis of in uw horecazaak? Met het ruime aanbod pannenkoekenpannen en andere pannen van Horeca Centrum Amsterdam slaagt u gegarandeerd. U vindt hier hoogwaardige pannen voor bakken, braden, grillen en stoven. Elke materiaalsoort is vertegenwoordig en voor elke hittebron vindt u de juiste pan. Ook alle accessoires die u nodig heeft voor het bakken van pannenkoeken bestelt u eenvoudig hier. Van een goede spatel die geen antiaanbaklaag aantast tot een beslaglepel. Al deze producten zijn beschikbaar voor bedrijven en particulieren, want u bestelt al vanaf één product. Uw bestelling leveren we snel in zowel Nederland als België.

Vraag en antwoord over een pannenkoekenpan:

Wat is de beste pan voor pannenkoeken?

De beste pan voor het bakken van pannenkoeken is een anti-aanbakpan met een platte bodem en lage zijkanten. Hiermee kan de pannenkoek gelijkmatig garen en gemakkelijk worden omgedraaid. Een goede anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de pannenkoek niet blijft kleven en gemakkelijk kan worden losgemaakt en omgedraaid.

De grootte van de pan hangt af van de grootte van de pannenkoeken die je wilt maken. Over het algemeen zijn pannen met een diameter van 20 tot 30 cm geschikt voor het bakken van pannenkoeken.

Naast de anti-aanbakpan, kan een gietijzeren pan ook worden gebruikt voor het bakken van pannenkoeken. Gietijzeren pannen houden de warmte goed vast en zijn duurzaam, maar het kan wel even duren voordat ze op temperatuur zijn en moeten worden ingebrand voordat ze gebruikt worden.

Let er bij het kiezen van een pan ook op dat deze geschikt is voor de kookplaat die je gebruikt. Sommige pannen zijn alleen geschikt voor gas- of elektrische kookplaten, terwijl andere geschikt zijn voor inductie.

Merk op dat ongeacht de pan die je kiest, het belangrijk is om de pan op de juiste temperatuur te brengen voordat je de pannenkoeken gaat bakken en om de pan tussen batches door goed schoon te maken en opnieuw in te vetten.

Waarom speciale pan voor pannenkoeken?

Een speciale pan voor pannenkoeken heeft enkele eigenschappen die het bakken van pannenkoeken gemakkelijker maken.

Allereerst heeft een pan voor pannenkoeken meestal een platte bodem en lage zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoek gemakkelijk kan worden omgedraaid en gelijkmatig kan garen. Pannenkoeken worden meestal op een hogere temperatuur gebakken dan andere gerechten, en de lage zijkanten van de pan maken het mogelijk om de pannenkoek gemakkelijk om te draaien zonder dat het deeg over de rand heen valt.

Ten tweede heeft een pan voor pannenkoeken vaak een anti-aanbaklaag. Dit voorkomt dat het deeg aan de pan blijft kleven en maakt het gemakkelijker om de pannenkoeken om te draaien zonder dat ze uit elkaar vallen.

Tot slot zijn pannen voor pannenkoeken meestal verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je pannenkoeken van verschillende grootte kunt maken.

Hoewel het mogelijk is om pannenkoeken te bakken in een gewone koekenpan, kan een speciale pan voor pannenkoeken het proces een stuk gemakkelijker en efficiënter maken.

Welke pannenkoekenpan voor inductie?

Als je op zoek bent naar een pannenkoekenpan die geschikt is voor inductie, moet je ervoor zorgen dat de pan een magnetische bodem heeft die kan reageren op het magnetische veld van de inductiekookplaat. Hier zijn enkele opties voor een pannenkoekenpan die geschikt zijn voor inductie:

  1. Tefal Hard Titanium+ Pannenkoekenpan – Deze pan heeft een harde titanium laag waardoor de pan krasbestendig is en een Thermo-Spot die aangeeft wanneer de pan op temperatuur is. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  2. De Buyer Mineral B Element Pannenkoekenpan – Deze pan is gemaakt van 100% natuurlijk ijzer en heeft een organische bijenwas coating. De pan kan hoge temperaturen aan en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  3. BK Easy Basic Pannenkoekenpan – Deze pan heeft een anti-aanbaklaag en een stevige bodem voor gelijkmatige warmteverdeling. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  4. Scanpan Classic Pannenkoekenpan – Deze pan heeft een keramische titanium anti-aanbaklaag en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Merk op dat bij het koken op een inductiekookplaat, de pan die je gebruikt plat moet zijn, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de pannenkoekenpan op de juiste manier moet worden onderhouden om de anti-aanbaklaag in goede staat te houden en te voorkomen dat deze beschadigt.

Pannen assortiment

Bent u opzoek naar andere pannen? Wij hebben een zeer ruim assortiment verschillende verschillende pannen. Bekijk ons gehele assortment in professionele pannen.

Braadpan Mosselpan
Braadslede Paella pan
Cocotte Pannenkoekenpannen
<