De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines biedt hoogwaardige ijsproductie met verschillende functies en voordelen:

Diverse ijsvormen en -afmetingen: Naast ijsblokjes in verschillende maten kunnen deze machines ook speciale ijsvormen produceren, zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige ijsblokjes. Dit ijs is van hoge kwaliteit, kristalhelder en smelt langzaam, wat zorgt voor een uitstekende presentatie en langdurige koeling van drankjes zonder smaakverlies.

Hygiëne: De IM-reeks ijsmachines is ontworpen met hygiëne als prioriteit. Ze maken gebruik van een gesloten cel-ijsproductiesysteem met een automatische reinigings- en spoelcyclus. Na elke ijsproductiecyclus wordt het waterreservoir leeggemaakt, gereinigd en gevuld met vers water, waardoor de hoogste mate van hygiëne wordt gehandhaafd.

Efficiënte isolatie: De opslagbunker van de machine is voorzien van schuimisolatie met hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen dragen bij aan isolatie en voorkomen dat bacteriën de opslagbunker binnendringen en het ijs kunnen besmetten.

Eenvoudig onderhoud: De ijsmachines zijn ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Ze beschikken over uitneembare condensorluchtfilters die gemakkelijk kunnen worden verwijderd en gereinigd om de maximale prestaties van de machine te behouden. Ook is er aandacht besteed aan het reinigen van de watersproeiplaat bij elke cyclus, wat bijdraagt aan de hygiëne.

Microcomputerbesturing: De machines worden aangestuurd door een microcomputer die zorgt voor nauwkeurige en efficiënte ijsproductie.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Hoshizaki IM-machines zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen. Ze zijn geschikt voor verschillende commerciële toepassingen, zoals bars, pubs, restaurants, cafés en hotels.

Het belangrijkste verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines ligt in de koelmethode. Luchtgekoelde machines gebruiken omgevingslucht om warmte af te voeren en zijn afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Watergekoelde machines gebruiken water om warmte af te voeren en behouden meestal hun productiecapaciteit, zelfs in warme omgevingen. Het is echter belangrijk op te merken dat watergekoelde machines aanzienlijk meer water verbruiken dan luchtgekoelde machines. Het type machine dat u nodig heeft, hangt af van uw locatie en ventilatieomstandigheden. Watergekoelde machines zijn geschikt voor locaties waar geen verse luchttoevoer mogelijk is. De keuze tussen beide hangt dus af van uw specifieke behoeften en omstandigheden.