Herschij:Deze beschrijving gaat over de Hoshizaki IM-reeks ijsmachines, die uitblinken in het produceren van ijsblokjes van hoge kwaliteit. Hier zijn de belangrijkste punten uit de beschrijving:

Afmetingen van de ijsmachine: 704 x 506 x 1200 mm (met stelpoten 70-110 mm extra).

Hoshizaki IM-machines produceren ijsblokjes in vijf verschillende afmetingen en zelfs speciale vormen, zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs is zeer hard, kristalhelder en smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

De IM-reeks ijsmachines is ontworpen met hygiëne als prioriteit. Ze maken gebruik van een ijsproductiesysteem met gesloten cellen dat een automatische reinigings- en spoelcyclus heeft. Na elke nieuwe lading ijs wordt het waterreservoir automatisch geleegd, gereinigd en vervolgens met vers water gevuld.

Het ijsproductieproces begint met een watersproeiplaat die nauw aansluit tegen de onderzijde van de verdamper. Dit zorgt voor een gesloten watercircuit dat beschermd is tegen verontreiniging van buitenaf en waterverlies. Elk ijsblokje wordt onder druk gevuld met water voor de hoogst mogelijke ijskwaliteit.

Terwijl het ijsblokje wordt gevormd, blijft de watersproeiplaat doorgaan met sproeien tot het einde van de cyclus. Er is geen vers water nodig, omdat het waterreservoir in de machine voldoende is voor één volledige ijscyclus.

Wanneer het ijsblokje volledig is gevormd, start de microcomputer de heetgasontdooiing. Het hete gas verwarmt langzaam de verdamper, waardoor al het overgebleven water van de ijsproductiecyclus wordt afgevoerd.

Ten slotte valt het ijsblokje van de verdamperkast in de ijsbunker. De watersproeiplaat wordt gereinigd met vers water om restdeeltjes te verwijderen voordat de plaat weer wordt gesloten. Er blijft vers water binnenkomen totdat het reservoir vol is en een nieuwe vriescyclus kan beginnen.

De opslagbunker van de ijsmachine heeft schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen dat bacteriën het ijs kunnen besmetten. Het uitneembare condensorluchtfilter kan eenvoudig worden verwijderd en gereinigd.

Andere kenmerken van de ijsmachine zijn een behuizing van roestvrij staal, geïntegreerde deurknoppen, een afneembaar deurrubber, een eenvoudig te reinigen luchtfilter en ingespoten polyurethaanschuim voor uitstekende isolatie. De machine wordt bestuurd door een microcomputer.

De Hoshizaki IM-machines zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in hoge omgevingstemperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen, waaronder bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels, enzovoort.