Het verschil tussen een luchtgekoelde en een watergekoelde ijsmachine heeft te maken met de manier waarop de machine wordt gekoeld:

Luchtgekoelde ijsmachine:

Luchtgekoelde ijsmachines gebruiken omgevingslucht om de warmte af te voeren die tijdens het ijsproductieproces wordt gegenereerd.
Ze vereisen een omgevingstemperatuur van onder de 40°C om efficiënt te functioneren.
Hun productiecapaciteit kan afnemen bij hogere omgevingstemperaturen, wat betekent dat ze minder ijs produceren in warmere omgevingen.
Luchtgekoelde modellen zijn geschikt voor locaties met goede ventilatie en voldoende frisse lucht.
Watergekoelde ijsmachine:

Watergekoelde ijsmachines gebruiken water om de warmte af te voeren.
Ze zijn minder afhankelijk van de omgevingstemperatuur en behouden meestal hun productiecapaciteit, zelfs in warme omgevingen of afgesloten ruimtes met beperkte ventilatie.
Watergekoelde machines gebruiken echter aanzienlijk meer water dan luchtgekoelde machines, ongeveer 3 tot 4 keer meer.
Ze worden aanbevolen in situaties waar geen verse luchttoevoer mogelijk is, zoals in een afgesloten kelder, een kast of wanneer de machine volledig in een bar is ingebouwd.
Het type ijsmachine dat het meest geschikt is voor uw behoeften hangt af van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, de beschikbare ventilatie en de locatie waar u de machine wilt plaatsen. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type ijsmachine voor uw specifieke toepassing.