De Hoshizaki IM-ijsmachines bieden de perfecte finishing touch voor gekoelde drankjes, waarbij de kwaliteit van het ijs een blijvende indruk kan achterlaten. Deze machines produceren niet alleen ijsblokjes in verschillende afmetingen, maar ook speciale vormen zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Het resulterende ijs is bijzonder hard en kristalhelder, en het smelt zeer langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Wat deze ijsmachines uniek maakt, is hun focus op hygiëne en efficiëntie. Ze maken gebruik van een geavanceerd ijsproductiesysteem met gesloten cellen, inclusief een automatische reinigings- en spoelcyclus voor het waterreservoir na elke ijslading. Dit zorgt voor een constante levering van hoogwaardig ijs.

Het productieproces van deze ijsmachines omvat verschillende belangrijke stappen:

Watersproeiplaat: Deze plaat sluit nauw aan op de onderkant van de verdamper, waardoor het watercircuit is afgesloten van verontreinigingen van buitenaf en waterverlies. Elke ijsblok wordt onder druk gevuld met water, wat resulteert in ijs van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Continue straal: Terwijl het ijsblok langzaam wordt gevormd, blijft de straal doorgaan tot het einde van de cyclus, zonder dat er vers water nodig is, aangezien het waterreservoir in de machine voldoende is voor een volledige ijscyclus.

Heetgasontdooiing: Zodra het ijsblok volledig is gevormd, initieert de microcomputer de heetgasontdooiing. Dit proces opent de watersproeiplaat en verwarmt de verdamper met heet gas, waardoor alle overgebleven water uit het ijsproductieproces wordt verwijderd.

Opslagbunker: Ten slotte valt het ijsblokje van de verdamperkast in de opslagbunker. De watersproeiplaat wordt gereinigd met vers water om restdeeltjes te verwijderen voordat de plaat wordt gesloten. Vers water blijft binnenkomen totdat het reservoir vol is en een nieuwe vriescyclus kan beginnen.

De opslagbunker is ontworpen met hoogwaardige isolatie om het smelten van ijs te vertragen, terwijl de deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen dat bacteriën de opslagbunker besmetten. Een uitneembaar condensorluchtfilter kan eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt, wat de prestaties van de ijsmachine helpt behouden.

Kortom, de Hoshizaki IM-ijsmachines bieden een efficiënte en hygiënische oplossing voor het produceren van hoogwaardig ijs en zijn geschikt voor diverse horecagelegenheden, waaronder bars, pubs, restaurants, cafés en hotels. Hun duurzaamheid en betrouwbaarheid maken ze ideaal, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen.