Moscow mule

Moscow mule

De Moscow Mule is een klassieke cocktail die in de jaren 1940 werd uitgevonden en bekendstaat om zijn verfrissende en pittige smaak. Deze cocktail wordt gemaakt met wodka, gemberbier en limoensap en wordt traditioneel geserveerd in een koperen mok.

In Moscow mule glazen
Drank: Vodka
Sterkte is gemiddeld
Bereiding in 3 minuten
Niveau is makkelijk

Moscow mule recept

60 ml wodka
120 ml gemberbier
15 ml limoensap
IJsblokjes
Garnering: schijfje limoen en takje munt (optioneel)

Moscow mule

Wat zit er in een Moscow Mule?

Een Moscow Mule bestaat uit slechts drie ingrediënten: wodka, gemberbier en limoensap. De verhouding van deze ingrediënten kan variëren afhankelijk van de voorkeur van de drinker, maar een gebruikelijke verhouding is 2 delen gemberbier, 1 deel wodka en een scheutje limoensap.

Hoe maak je een Moscow Mule?

Het maken van een Moscow Mule is eenvoudig en vereist niet veel vaardigheid of ervaring. Hier is een basisrecept:

Ingrediënten:

 • 60 ml wodka
 • 120 ml gemberbier
 • 15 ml limoensap
 • IJsblokjes
 • Garnering: schijfje limoen en takje munt (optioneel)

Bereidingswijze:

 1. Vul een koperen mok met ijsblokjes.
 2. Voeg de wodka en het limoensap toe aan de mok en roer voorzichtig om te mengen.
 3. Vul de mok aan met gemberbier.
 4. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt (optioneel).

Hoe drink/serveer je een Moscow Mule?

Een Moscow Mule wordt traditioneel geserveerd in een koperen mok, die het drankje extra koud houdt. Het koper van de mok geeft ook een kenmerkende smaak af aan de cocktail. Een Moscow Mule kan worden geserveerd als aperitief, bij de maaltijd of als verfrissend drankje op een warme dag.

Eventuele variaties

Er zijn talloze variaties op de klassieke Moscow Mule, afhankelijk van de voorkeuren van de drinker. Enkele populaire varianten zijn:

 1. Kentucky Mule: Vervang wodka door bourbon voor een kruidiger smaak.
 2. Mexican Mule: Vervang wodka door tequila voor een meer uitgesproken smaak.
 3. Irish Mule: Vervang wodka door Ierse whisky voor een rokerige smaak.
Moscow mule
Moscow mule

De geschiedenis van de Moscow Mule

De Moscow Mule werd in 1941 uitgevonden door drie mannen: John Martin, president van een Amerikaanse drankenimporteur, Rudolph Kunett, eigenaar van een koperen productiebedrijf, en Jack Morgan, eigenaar van een restaurant in Los Angeles.

De drie mannen bedachten de cocktail als een manier om hun producten te promoten. Martin bracht wodka uit Rusland naar de Verenigde Staten, Kunett maakte koperen mokken en Morgan had een probleem met het verkopen van zijn eigen merk gemberbier. Samen bedachten ze de Moscow Mule en serveerden deze in de koperen mokken om het drankje extra koel te houden en een unieke presentatie te bieden.

De Moscow Mule was een groot succes en werd al snel populair in bars en restaurants in de Verenigde Staten. Het drankje werd vooral geassocieerd met Hollywood en de jetset, omdat het vaak werd gedronken door beroemdheden en rijke mensen.

Tegenwoordig is de Moscow Mule nog steeds een favoriet van cocktail liefhebbers over de hele wereld. Het wordt vaak geserveerd in bars en restaurants, en de koperen mokken zijn een geliefd souvenir bij toeristen.

Conclusie

De Moscow Mule is een klassieke cocktail die bekendstaat om zijn verfrissende en pittige smaak. Met wodka, gemberbier en limoensap als belangrijkste ingrediënten is de Moscow Mule een favoriet van cocktail liefhebbers over de hele wereld. Of je nu gaat voor de klassieke variant of een van de vele variaties, de Moscow Mule blijft een verfrissende en elegante cocktail die altijd indruk maakt.