Mogelijke opslagbunker: B-210SA (217 kg), B-340SA (348 kg).

Deze eenheid vereist aansluiting op een extern koelsysteem.

Hoshizaki FM-machines produceren schilfer- en nuggetijs en worden zeer gewaardeerd in de horeca, cocktailbars, grote Europese supermarktketens, evenals in de medische en gezondheidszorgsector. Tijdens het productieproces wordt het ijs samengeperst, wat resulteert in een langer houdbaar ijs dat langzaam smelt. Het ijs geproduceerd door Hoshizaki-ijsmachines elimineert het probleem van ‘vriesbrand’ bij het presenteren van verse vis en andere producten.

Nuggetijs bestaat voor 80% uit ijs en 20% uit water, waardoor het nog compacter is dan schilferijs en ideaal is voor presentatiedoeleinden.

De Hoshizaki-ijsmachines in deze serie kunnen op een kosteneffectieve manier worden omgebouwd voor zowel schilfer- als nuggetijs, waardoor ze aanzienlijk flexibeler zijn dan andere machines op de markt.

In deze serie worden carbon wormlagers gebruikt, een zeer robuuste vervanging voor traditionele rollagers. Dit verlengt de levensduur van uw machine en verlaagt de onderhoudskosten. Zowel de worm als de verdamper zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat de duurzaamheid van deze onderdelen bevordert en resulteert in minder frequente onderhoudsvereisten.

Wat betreft milieuvriendelijkheid zet Hoshizaki zich in voor duurzame ijsbereiding door gebruik te maken van koolwaterstoffen (KW) als koelmiddel. Deze natuurlijke verbindingen zijn bewezen de meest milieuvriendelijke en kostenefficiënte koelmiddelen te zijn voor verwarming, koeling en vriezen. Hoshizaki loopt voorop in de productie van milieuvriendelijke ijsmachines. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen (tot 20% per eenheid), wat resulteert in lagere CO2-uitstoot door energieleveranciers en kostenbesparingen voor uw bedrijf. Bovendien maken de FM-serie units gebruik van CO2-schuimisolatie zonder HFK, wat verdere kostenbesparingen oplevert en zorgt voor een constante temperatuur in de unit, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van directe broeikasgassen.

Houd er rekening mee dat voor bepaalde combinaties van ijsmachine en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is om de ijsmachine en de bunker correct samen te bouwen. De vereiste topkit wordt aangegeven bij de onderstaande opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits).