Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeCognac glas

Cognac glas

Cognac glas

Een klassieker onder de drankglazen is het cognacglas. Dit bescheiden kelkglaasje dient om cognac – of brandy – in te schenken. Daarnaast is het voor diverse andere borrels en likeuren geschikt. Bestel hier eenvoudig alle cognacglazen die u nodig heeft.

Alle soorten cognacglazen

Hier bij Horeca Centrum Amsterdam vindt u alle denkbare soorten cognacglazen. Glazen van aansprekende merken, verrassend betaalbaar. Cognacglazen om cognac in te schenken, of iets anders. Want met deze veelzijdige glazen kunt u alle kanten op. In de basis is elk cognacglas hetzelfde. Een klein, kelkvormig glas. Als een miniatuurversie van een glas voor speciaalbier. Daarbinnen zijn er wel wat varianten. Zo is de vorm van de kelk niet bij elk glas gelijk. Een hogere standaard is een andere variant. Het meest klassieke cognacglas is hoog, op een korte standaard. Dit glas schenkt u niet vol. Er zijn echter ook cognacglazen die u normaliter wel volschenkt. Deze zijn dan ook wat kleiner en minder gebruikelijk.

Waarom cognac in een cognacglas?

Bij een stijlvolle drank als cognac doet het glas er zeker toe. Dat geldt ook bij andere klassieke, sterke dranken. Zo drinkt men whisky ook uit een speciaal glas. Grofweg zijn er drie soorten cognacglazen. Het tulpglas en het kleine en grote ballonglas. Hierbij zijn de laatste twee wat korter en breder. Volgens kenners is het tulpglas het beste cognacglas. Deze is smal en houdt de aroma’s van de cognac beter vast. Naar boven toe loopt deze iets wijd uit, waardoor de drinker de aroma’s wel ruikt. Maar wellicht maakt dit enkel voor de fijnproever verschil. Ook andere cognacglazen zijn meer dan geschikt om cognac in te schenken.

Cognac drinken uit een cognacglas

Voor cognac geldt een bepaalde manier van drinken. Geen verplichting, natuurlijk. Maar volgens kenners moet cognac op kamertemperatuur gedronken worden. Iets warmer mag zelfs ook. Daarom is de kleine standaard van het cognacglas geen probleem. Want de hand mag de drank een beetje opwarmen. Dat gebeurt ook relatief snel. Cognac schenkt u namelijk doorgaans in kleine hoeveelheden. Enkele centiliters is vaak voldoende. Net als bij een whisky zijn de aroma’s belangrijk. Een liefhebber neemt de geur dan ook uitgebreid in zich op, voordat hij een slok neemt. Uiteraard wordt cognac in kleine slokken genuttigd. In principe nooit in één slok. Ondanks de kleine schenkhoeveelheid.

Cognacglazen bestellen

Zoekt u cognacglazen voor uw horecazaak? Of bent u een particulier, op zoek naar stijlvolle glazen? In beide gevallen bestelt u eenvoudig hier. Bij Horeca Centrum Amsterdam kunt u cognacglazen kopen in diverse hoeveelheden. Van enkele glazen tot dozen vol. Net waar u behoefte aan heeft. Cognacglazen bezorgen we in heel Nederland en België. Net als al uw andere benodigdheden. Want alles dat u nodig heeft voor horeca, een feest of andere bijzondere gelegenheden vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam.