Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeBrandpasta

Brandpasta

Brandpasta is een veelgebruikte brandstof in professionele keukens en bij evenementen. Het wordt voornamelijk gebruikt in chafing dishes, die worden ingezet om voedsel warm te houden tijdens buffetten en cateringevenementen. Brandpasta biedt een veilige en efficiënte manier om een constante warmtebron te creëren, en het is gemakkelijk in gebruik.

Wat is brandpasta?

Brandpasta is een vloeibare brandstof die speciaal is ontwikkeld om een gelijkmatige en langdurige warmteafgifte te bieden. Het bestaat meestal uit een mengsel van ethanol, water en verdikkingsmiddelen. Brandpasta is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen, zoals blikjes en navulbare gelbranders.

Brandpasta in Chafing Dishes

Chafing dishes, ook wel bekend als bain-maries, zijn schalen of pannen die worden gebruikt om voedsel warm te houden tijdens buffetten en andere gelegenheden waarbij eten voor langere tijd wordt geserveerd. Brandpasta wordt gebruikt om een constante warmtebron te creëren onder de chafing dish. Door brandpasta te gebruiken, kan het voedsel op een veilige temperatuur worden gehouden zonder het risico van oververhitting.

Het verschil tussen brandgel en brandpasta

Hoewel brandgel en brandpasta beide worden gebruikt als brandstof in chafing dishes, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Brandgel bestaat uit een dikke gelachtige substantie die vaak in blikjes wordt verkocht. Het wordt meestal gemaakt van ethanol en een verdikkingsmiddel om het in een gelvorm te houden. Brandpasta daarentegen is meer vloeibaar van structuur en wordt meestal geleverd in blikjes of navulbare gelbranders. Beide brandstoffen zijn echter ontworpen om een langdurige en gelijkmatige warmteafgifte te bieden.

Waar gebruik je brandgel voor?

Brandgel wordt vaak gebruikt als een veilige en schone brandstof voor verschillende toepassingen. Naast het gebruik in chafing dishes kan brandgel ook worden gebruikt in fonduesets, gourmetstellen en andere apparaten voor warmhouden en koken. Het voordeel van brandgel is dat het geen rook of geur produceert tijdens het branden, wat ideaal is voor gebruik binnenshuis.

Hoe brandpasta gebruiken?

Het gebruik van brandpasta is relatief eenvoudig. Volg deze stappen om brandpasta veilig en efficiënt te gebruiken:

  1. Plaats de chafing dish op een stabiel oppervlak en zorg ervoor dat deze goed is schoongemaakt.
  2. Open het blikje of vul de gelbrander met brandpasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Steek een lange aansteker aan en breng voorzichtig de vlam naar de opening van de gelbrander of het blikje brandpasta. Wees voorzichtig en vermijd direct contact met de vlam.
  4. Wacht enkele momenten totdat de brandpasta begint te branden en vorm een constante vlam. Controleer of de vlam stabiel is en de gewenste warmte afgeeft.
  5. Plaats de chafing dish bovenop de brandende brandpasta, zorg ervoor dat deze stevig staat en dat er geen risico is op omvallen.
  6. Plaats de voedselpan of -bak in de chafing dish en dek deze af met het deksel om de warmte vast te houden.
  7. Controleer regelmatig de brandpasta om ervoor te zorgen dat deze blijft branden en de gewenste warmte behoudt. Indien nodig kunt u extra brandpasta toevoegen om de vlam te versterken of verlengen.
  8. Na gebruik laat u de brandpasta volledig afkoelen voordat u deze verwijdert of weggooit. Zorg ervoor dat u de brandpasta op een veilige manier opbergt, buiten bereik van kinderen en ontvlambare materialen.

Hoe lang brandt brandpasta?

De brandduur van brandpasta kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de omgevingstemperatuur, de grootte van de chafing dish en de hoeveelheid brandpasta die wordt gebruikt. Over het algemeen kan brandpasta enkele uren tot zelfs een hele dag branden, afhankelijk van de omstandigheden. Het is raadzaam om de brandpasta regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen om een constante warmteafgifte te behouden.

Brandpasta is een betrouwbare en veilige brandstofoptie voor chafing dishes en andere toepassingen waarbij een langdurige warmtebron nodig is. Het biedt een stabiele vlam en een gelijkmatige warmteafgifte, waardoor voedsel op de juiste temperatuur kan worden gehouden. Vergeet niet altijd de instructies op de verpakking te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van brandpasta.