Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCABarmat

Barmat

Een barmat of dripmat is een mat of rek waarop schone glazen snel drogen. Daarmee is het een van die praktische hulpmiddelen die onmisbaar zijn voor u of uw barpersoneel. Het snel reinigen en vullen van glazen is bepalend voor hoeveel gasten u goed kunt helpen. Investeer dus altijd in een of meerdere goede barmatten. Daarin is veel keuze.

Waarvoor dient een barmat?

Op een barmat plaatst u normaal gesproken net gereinigde glazen. Lege glazen worden verzameld of op de bar gezet en daarna direct gereinigd met een barkraan. Het is niet alleen hygenischer om glazen direct te reinigen, maar ook houdt u zo uw bar netjes en blijft deze uitnodigen om eraan een drankje te drinken. Natuurlijk heeft uw personeel geen tijd om rustig af te wassen. Vandaar dat de combinatie van een barkraan en barmat zo’n uitkomst biedt. Glazen worden in één handbeweging gereinigd en drogen vervolgens zelf op een barmat. Na enkele minuten zijn de glazen weer geschikt om te vullen, terwijl vocht niet op de bar zelf of de vloer lekt.

Barmatten voor professioneel gebruik

Barmatten, ook wel dripmatten genoemd, zijn dus standaard aanwezig bij een professionele bar. Een uitzondering is wellicht wanneer de bar, of het werkblad van het barpersoneel, van RVS of aluminium gemaakt is. In zo’n geval drogen glazen ook op de bar zelf, als daarvoor geschikt reliëf aanwezig is. Een belangrijke functie van een barmat is ook voorkomen dat drogende – en dus natte – glazen gaan glijden. Met name rubberen barmatten zijn hierbij ideaal. Ook droogrekken zijn dat, al staan die vaak minder mooi op een bar. Want ook dat is een belangrijke overweging in de horeca: het aanzicht van uw bar. U wilt geen bar vol lege glazen, maar ook niet de aanblik van een spoelkeuken.

Barmatten in uw eigen stijl

Hier bij Horeca Centrum Amsterdam heeft u volop keuze uit verschillende barmatten, dripmatten en droogrekken. Zo kiest u altijd een barmat die past bij uw zaak. Want een barmat is echt niet alleen functioneel, maar ook medebepalend voor het aanzien van uw bar. Kies dus een kleur of stijl die goed past bij uw bar. Een andere oplossing is het reinigen van de glazen in de keuken, maar op drukke momenten is dat eigenlijk nooit een optie. Onze barmatten en afdruipmatten zijn er in diverse afmetingen en ook vindt u enkele flexibele systemen. Zo vindt u voor élke bar de perfecte barmat.

Online barmat kopen

Voor alleen een barmat gaat u natuurlijk de deur niet uit. Dat hoeft ook helemaal niet. Ook niet als u meerdere barmatten koopt of wellicht op zoek bent naar andere accessoires voor horeca of specifiek voor bij uw bar. Al deze zaken en meer bestelt u eenvoudig hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Alle door u bestelde barmatten en andere items ontvangt u dan vaak binnen één week op locatie.