Amaretto sour

Amaretto sour

Deze amaretto sour cocktail is de perfecte balans van zoet en zuur, met een kleine kick van de amaretto. Het is ongelooflijk gemakkelijk te maken, en het zal zeker een hit zijn op je volgende feestje!

Een Tumbler / Whiskeyglas
Drank: Amaretto
Sterkte: Gemiddeld
Bereiding in 4 minuten
Niveau is moeilijk

Amaretto sour recept

120 ml espresso
50 ml Amaretto
Citroensap (halve citroen)
eiwit van 1 ei

Amaretto sour

De geschiedenis van de Amaretto sour

Amaretto sour is een heerlijke draai aan de traditionele whiskey sour, waarbij in plaats daarvan amaretto likeur wordt gebruikt. Het heeft een zoete amandelachtige smaak die perfect samengaat met de zure citrus van een typische sour cocktail. De geschiedenis van de amaretto sour gaat helemaal terug naar Californië in de late jaren 1800, toen Donorico Arnoldi, een Italiaanse immigrant, voor het eerst zijn Amaretto di Saronno likeur produceerde en op de markt bracht. Deze unieke smaak sloeg aan en werd uiteindelijk toegevoegd aan vele klassieke cocktails om inventieve, nieuwe combinaties te maken. Tegen de jaren veertig werd deze cocktail steeds populairder in bars in de Verenigde Staten, totdat hij uiteindelijk een vast onderdeel werd van het menu van bars over de hele wereld. Tegenwoordig wordt hij gedronken door cocktailliefhebbers overal, die zijn zoete nootachtige smaak en betoverende aroma waarderen.

Hoe maak je een Amaretto sour?

Het maken van een amaretto sour cocktail is verrassend eenvoudig. Vul eerst een shakerbeker bijna vol met ijsblokjes en giet er dan twee shots amaretto likeur in. Maak een eenvoudige siroop door gelijke delen water en kristalsuiker te combineren in een steelpan op matig vuur en roer vaak tot de suiker volledig is opgelost in de vloeistof. Voeg deze zelfgemaakte siroop plus 1 eetlepel vers geperst citroensap toe aan de amaretto in de schudbeker, dek af en schud goed om alles samen te voegen. Giet in een martiniglas of een ouderwets glas dat gevuld is met verse ijsblokjes en garneer met een sinaasappeldraai voor een elegant drankje dat zeker indruk zal maken op elke gast op je volgende bijeenkomst.

De verschillende variaties op het klassieke recept

Amaretto sours, een klassieke cocktail gemaakt van amaretto likeur, krijgen een smaakvolle boost met toegevoegd fruit of likeur. Met de simpele omwisseling van verse kersen en kersenlikeur voor de traditionele sinaasappel, of het vervangen van een deel van het limoensap door sinaasappelsap, kun je de perfecte mix van zoete en zure smaak krijgen. Grand Marnier is een geweldige likeur voor wie op zoek is naar iets verfijnders of wie wil experimenteren met extra smaken. Andere opties zijn het toevoegen van cranberry- of ananassap, evenals wat triple sec en grenadine. Deze heerlijke variaties maken van een gewoon drankje een buitengewone traktatie — een die je smaakpapillen zal prikkelen!

Tips voor het garneren voor een maximaal effect

Het toevoegen van iets extra’s kan helpen het speciaal te maken, terwijl het ook een visueel aantrekkelijk element toevoegt. Een gemakkelijke manier om een amaretto sour te garneren is door wat sinaasappelschil in plakjes te snijden en die om de rand van het glas te krullen. Dit geeft elke slok een frisse en heldere toets. Een ander goed idee is om een eetbare bloem te gebruiken – donkergekleurde soorten zoals viooltjes of viooltjes zien er prachtig uit op de rand van je drankje! Voeg tenslotte voor extra smaak een paar maraschino-kersen toe aan de rand van het glas en geniet van deze heerlijke zomertraktatie!

Amaretto sour
Amaretto sour

Hoe je een amaretto sour serveert zodat het er net zo goed uitziet als het smaakt

Een amaretto sour serveren is veel meer dan het simpelweg in een glas schenken; het is een combinatie van kunst en wetenschap om een uitgebalanceerd drankje te maken dat er net zo goed uitziet als het smaakt. Begin met het omranden van het glas met suiker en besproei vervolgens de binnenkant zodat de suiker zich hecht. Vul de shaker met gebroken of kleine ijsblokjes en voeg twee ons amaretto, een ons vers citroensap, een half ons eenvoudige siroop en desgewenst 3-4 streepjes Angostura bitters toe. Schud krachtig gedurende 10-15 seconden zodat alles gecombineerd wordt en giet het dan in een met suiker omrand glas. Geniet van je perfect gemaakte amaretto sour!

In welk glas schenk je een Amaretto sour?

We schenken deze cocktail in een tumbler. Een laag glas waar we ook wel whiskey in doen. Hier hebben wij vele soorten en maten van ion het assortiment.

Conclusie

De amaretto sour is een klassieke cocktail met een lange geschiedenis. Hoewel de precieze oorsprong onbekend is, wordt dit heerlijke drankje al generaties lang door velen gedronken. Thuis een amaretto sour maken is eenvoudig en vereist slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Voor extra flair kun je je cocktail garneren met een schijfje sinaasappel of kers. Of je het nu serveert op een feestje of er zelf van geniet, een amaretto sour zal zeker in de smaak vallen.

Cocktails maken.

Heeft u mooie glazen gezien maar geen idee welke cocktial daar bij hoor of hoe u deze moet maken? Geen stress. Wij hebben van de meest populaire coctails de recepten online gezet. Shaken maar!
Amaretto sour Cosmopolitan Mojito
Aperol spritz Cuba libre Moscow mule
Bellini Daiquiri Pina colada
Bloody mary Dark n stormy Pornstar martini
Blue Lagoon Margarita Sex on the beach
Caipirinha Mimosa