Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeStrainer

Strainer

Bij het maken van veel cocktails is een strainer een noodzakelijk hulpmiddel. Deze accessoire, die ook wel cocktailzeef genoemd wordt, helpt u ijs te zeven uit de cocktailshaker of mix glas en zo een cocktail zonder ijs te serveren. Op deze pagina vindt u al onze cocktailstrainers en zeven.

Soorten strainers

Cocktails maken is een kunst op zich en het zal u dan ook niet verbazen dat diverse soorten strainers bestaan. Twee soorten strainers die u hier bij Horeca Centrum Amsterdam vindt zijn de julpe strainer en de Hawthorne strainer. De eerste is een vrij eenvoudige zeef. Feitelijk is het een lepel met gaatjes erin of een klein vergiet met steel, net hoe u het bekijkt. Een julep strainer is vrij grof en filtert niet het kleinste residu. Stukjes fruit of kleine stukjes ijs kunnen zo wel degelijk in de cocktail terechtkomen. Wilt u zeker zijn dat u ook stukken fruit filtert uit de cocktail? Gebruik dan de Hawthorne strainer. Deze strainer maakt gebruik van een veer waarin kleinere stukken fruit blijven hangen. Hiermee filtert u de vloeistof dus niet alleen van ijs.

Cocktailstrainer of cocktailzeef?

Beide termen zijn uitwisselbaar en welke u gebruikt hangt tot op zekere hoogte af van gewoonte en persoonlijke voorkeur. Wel is het zo dat cocktails maken een internationale kunst is, waarin veel Engelse termen gangbaar zijn. In Nederland is cocktailzeef iets gangbaarder, terwijl de ervaren shaker natuurlijk zweert bij het Engelse jargon. Voor de horecaondernemer maakt het natuurlijk weinig uit. Belangrijk is dat met beide termen hetzelfde wordt bedoeld en dat u hier diverse soorten strainers – of cocktailzeven – vindt en zo alles in huis haalt voor het maken van de beste cocktails.

Waarom cocktails ‘strainen’?

De naam cocktailstrainer is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to strain’, dat zoveel betekent als zeven. Het strainen van de inhoud van cocktails is nodig om de gewenste presentatie en/of smaak te krijgen. Cocktails zijn natuurlijk heel divers en waar de ene gepresenteerd wordt in een groot glas vol ijs, kruiden en fruit, met eventueel laagjes, is de ander één bescheiden en heldere vloeistof. Met name in dat laatste geval gaat een strainer nodig zijn om alle smaken toch in de cocktail te krijgen. Ook is een heldere cocktail natuurlijk koud, óók als het ijs bij de presentatie ontbreekt.

Online strainer kopen

Als u cocktails maakt waarbij een strainer noodzakelijk is, bestelt u die natuurlijk hier bij Horeca Centrum Amsterdam. Net als al uw andere benodigdheden on cocktails te maken, tot en met de glazen aan toe. Voor elke denkbare cocktail hebben we hier de juiste benodigdheden. Niet alleen maakt u zo de cocktails, maar ook doet u het op professionele wijze. Onze strainers bestelt u bovendien per stuk, dus u kunt ook thuis aan de slag met het maken van de lekkerste cocktails.