Split cocktail

Split cocktail

De Split cocktail is een verfrissende en smaakvolle cocktail die perfect is voor de zomermaanden. Deze cocktail, die zijn naam dankt aan het bekende ijsje, combineert de smaken van sinaasappel, banaan en ananas op een unieke manier.

In Cocktail glazen
Drank: Sinaasappellikeur
Sterkte is gemiddeld
Bereiding in 3 minuten
Niveau is makkelijk

Split recept

30 ml sinaasappellikeur
30 ml bananenlikeur
30 ml ananassap
30 ml sinaasappelsap
1 schijfje sinaasappel, ter garnering

Split cocktail

Wat zit er in een Split cocktail?

De Split cocktail bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • 30 ml sinaasappellikeur
  • 30 ml bananenlikeur
  • 30 ml ananassap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 1 schijfje sinaasappel, ter garnering

De sinaasappellikeur en bananenlikeur vormen de basis van deze cocktail, terwijl het ananassap en sinaasappelsap zorgen voor de zoete en fruitige smaak. Het schijfje sinaasappel wordt gebruikt als garnering om de cocktail een extra vleugje citrus te geven.

Hoe maak je een Split cocktail?

Om een Split cocktail te maken, volg je deze stappen:

  1. Vul een cocktailshaker met ijs.
  2. Voeg de sinaasappellikeur, bananenlikeur, ananassap en sinaasappelsap toe aan de cocktailshaker.
  3. Schud de ingrediënten krachtig gedurende 10-15 seconden.
  4. Giet de cocktail door een zeef in een glas met ijs.
  5. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel.

Hoe drink/serveer je een Split cocktail?

Een Split cocktail wordt meestal geserveerd in een longdrinkglas of een cocktailglas. Vul het glas met ijs en schenk de cocktail eroverheen. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel voor een extra vleugje citrus. De Split cocktail is het lekkerst als deze ijskoud wordt geserveerd.

Eventuele variaties

Er zijn verschillende variaties op de klassieke Split cocktail mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld rum toevoegen aan de cocktail voor een extra kick, of kokosmelk gebruiken in plaats van sinaasappelsap voor een romige twist. Ook kun je experimenteren met verschillende soorten likeuren om de cocktail een unieke smaak te geven.

Split cocktail
Split cocktail

De geschiedenis van de Split cocktail

Hoewel de oorsprong van de Split cocktail niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat deze cocktail zijn naam dankt aan het bekende Split-ijsje. Dit ijsje, dat bestaat uit drie lagen van chocolade, vanille en aardbei, was populair in de jaren 50 en 60 en werd vaak geserveerd op het strand en bij zwembaden.

De Split cocktail is waarschijnlijk geïnspireerd op het ijsje en combineert de smaken van sinaasappel, banaan en ananas op een vergelijkbare manier. Hoewel deze cocktail niet zo bekend is als sommige andere cocktails, wordt deze nog steeds veel geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld.

Conclusie

De Split cocktail is een heerlijken verfrissende cocktail die perfect is voor de zomermaanden. Met zijn unieke combinatie van sinaasappellikeur, bananenlikeur, ananassap en sinaasappelsap, is deze cocktail een echte smaaksensatie. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe cocktail om te proberen of gewoon wilt genieten van een verfrissend drankje op een warme dag, de Split cocktail is zeker het proberen waard.

Of je nu kiest voor de klassieke versie van deze cocktail of een van de vele variaties, de Split cocktail is een geweldige optie voor elke gelegenheid. Met zijn heerlijke smaken en kleurrijke uitstraling is deze cocktail een geweldige keuze voor zomerse feestjes, barbecues of een gezellig avondje thuis.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je eigen Split cocktail! Experimenteer met verschillende smaken en variaties, en ontdek je nieuwe favoriete zomerdrankje. Proost!