Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeRHIMA High Sparkle 50 Glazenspoelmachine / Vaatwasser

RHIMA High Sparkle 50 Glazenspoelmachine / Vaatwasser

 5.415,00 (Excl. btw)

RHIMACompact, krachtig en fluisterstil. Aan alles merkt u dat de RHIMA High Sparkle 50 behoort tot de nieuwste generatie glazenspoelmachines van RHIMA. Deze high end glazenspoeler is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, die elk zo goed mogelijk tegemoet proberen te komen aan de wensen van de moderne horeca. Een simpel voorbeeld daarvan is zijn lage geluidsproductie. Met minder dan 60 dB(A) hoeft u deze niet weg te stoppen in een keuken. Ook al niet omdat hij met zijn matte edelstalen afwerking zeker gezien mag worden. Natuurlijk levert de High Sparkle 50 u schone glazen op, maar mede dankzij zijn Slow Start-functie houdt hij glazen ook perfect heel.

Praktisch en ergonomisch

Het zijn kleine en grote dingen waaraan u merkt dat u met de RHIMA High Sparkle 50 over een professionele glazenspoelmachine beschikt. Dingen die volstrekt vanzelfsprekend lijken, maar waarover lang niet elke vaatwasser of spoelmachine beschikt. Zo is de High Sparkle 50 eenvoudig bedienbaar. Hij wordt gebruiksklaar geleverd en het wasprogramma stelt u eenvoudig in met het touch display. Op ditzelfde display wordt ook het actuele programma weergegeven en de voortgang daarin. Zo plant u de volgende spoelbeurt eenvoudig. Via een USB-interface exporteert u eenvoudig data over bijvoorbeeld de temperatuur of andere hygiëneparameters. Zo is uw administratie perfect in lijn met hygiënevoorschriften.

RHIMA High Sparkle 50 kopen

Er zit zoveel in, hij kan zoveel en is toch verrassend compact. Met 50 x 50 cm kunt u de RHIMA High Sparkle 50 vrijwel overal kwijt. En dat is voor een horecabedrijf, waar ruimte soms schaars is, zeker geen overbodige luxe. Maar bovenal koopt u de High Sparkle 50 omdat deze u of uw personeel heel veel werk uit handen neemt. U plaatst glazen eenvoudig in de uitneembare rekken en haalt ze er ook droog weer uit. Zo gebruikt u ze direct weer. Uiteraard wordt vaatwasmiddel automatisch gedoseerd, zodat u daar ook geen omkijken naar heeft. Waar u ook geen omkijken naar heeft is de aanschaf, want bij bestelling bezorgen wij de RHIMA High Sparkle 50 gewoon bij u.

  Touch bediening en een duidelijk kleurendisplay
  Koude naspoeling mogelijk speciaal voor bierglazen
  Korfafmeting 500 x 500 mm
  8 Glazenwasprogramma’s voor een optimaal resultaat

Merk: RHIMA
Artikelnummer: RH10000216
Levertijd: Gemiddeld tussen de 2-5 werkdagen

Beschrijving

Compacte en stille glazenspoeler

De High Sparkle serie zijn de nieuwste generatie RHIMA glazenspoelmachines. Er zijn drie verschillende modellen, dus voor elke situatie is er een geschikte oplossing. Een High Sparkle past, qua maatvoering, in elke bar of spoelkeuken. Uniek aan de High Sparkle serie zijn de RVS-wasarmen met geïntegreerde naspoelarmen. De Slow start-functie zorgt ervoor dat de machine gecontroleerd start waardoor de glazen aanmerkelijk minder kans op breuk hebben. De High Sparkle is ook nog eens buitengewoon stil: < 60 dB(A), dus geen storend apparaat in een restaurant of bar.

Specificaties High Sparkle 50

 • Complete glazenwasmachine met een installatiehoogte van slechts 850 mm
 • Korfafmeting 500 x 500 mm
 • Touch bediening en een duidelijk kleurendisplay
 • Unieke wasarmen met ‘anti-drip’ -connector
 • Koude naspoeling mogelijk speciaal voor bierglazen
 • 8 Glazenwasprogramma’s voor een optimaal resultaat voor elk type glas
 • USB-interface, data download via USB
 • Apart hygiëneprogramma waarbij de machine bij hogere temperaturen een zelfreiniging uitvoert
 • Leegmelding via het display (optie)

Kosten en efficiency

Een belangrijk aspect in de ontwikkeling van de High Sparkle serie is het streven naar lagere operationele kosten door verantwoordelijk watergebruik en het reduceren van benodigde vaatwasmiddelen. Bij het wassen van glazen in de horeca zijn er twee belangrijke aspecten in de kostenstructuur, arbeid en breuk van het vaatwerk. Bij het machinaal afwassen is de kans op glasbreuk ca. 25% minder dan bij handmatig afwassen.

De High Sparkle geeft het beste resultaat tegen lage en inzichtelijke operationele kosten. De machines zijn volledig programmeerbaar en dus maatwerk voor uw werksituatie.

Bedrijfszeker

De High Sparkle range heeft geïntegreerde was- en naspoelarmen. Deze zijn boven en onder identiek en dus uitwisselbaar. Daarnaast zijn ze zelfreinigend en niet verstoppend. De unieke spoelarmen zijn zodanig ontworpen dat het sproeibeeld op alle kritische punten optimaal is. Door een uniek ontwerp, de ‘Anti Drip’-connector, kan het waswater niet nadruppelen op het schone glaswerk.

De licht bedienbare deur kan vier posities innemen; open, twee ventilatiestanden en gesloten. De slimme ‘softstart’ beschermt uw kostbare glaswerk door de machine gecontroleerd op te starten zodat er geen breuk ontstaat door onverwachtte bewegingen.

Ook bezit de High Sparkle serie krachtige waspompen voor een topresultaat. De High Sparkle 40 heeft een 550 W pomp, de 45 een 600 W pomp en bij de 50 is dat 650 W.

Plug and play

De High Sparkle glazenspoelmachines zijn compleet (inclusief afvoerpomp, breaktank met drukverhogingspomp en doseerapparaten voor was- en naspoelsmiddel) én eenvoudig te plaatsen.

Anti Drip Connector

Losse druppels worden bolvormig en als gevolg van de capillaire werking van water vormt zich een grote druppel. Als gevolg van de zwaartekracht vallen deze druppels op het schone glaswerk. Om dit effect te voorkomen heeft RHIMA een unieke ‘Anti Drip’-connector ontworpen. Deze ‘Anti Drip’-connector heeft een zgn. ‘V’-patroon waardoor het oppervlak is vergroot. Juist dit vergrote oppervlak voorkomt de vorming van druppels en zorgt ervoor dat het perfecte eindresultaat niet wordt verstoord.

Hygiene en Covid-19 vrije glazen

Machinaal wassen van glazen geeft een gegarandeerde kwaliteit en reduceert het gezondheidsrisico voor uw gasten. Glazen met de hand afwassen en daarna poleren verhoogt het gevaar op overdracht van virussen en bacteriën.

De High Sparkle glazenspoelmachines voldoen aan de vereisten voor een hygiënisch was- resultaat conform DIN 10511. De DIN normering stelt eisen aan de temperatuur en contacttijd van professionele glazenspoelmachines.

Daarnaast heeft de High Sparkle een extra hygiëneprogramma, te gebruiken aan het einde van de dag om de machine een extra ‘zelfreiniging’ te geven. Dat, in combinatie met de hygiëne-stand van de deur, garandeert de juiste hygiënische condities voor de volgende werkdag.

Al het glaswerk, bestek en servies dat u gebruikt in uw horecagelegenheid moet na elke gebruiksronde gewassen worden conform DIN 10511.
Voor het bestek en servies hebben de meeste ondernemingen al een vaatwasmachine in de keuken, maar glaswerk wordt gedurende de dag bij velen achter de bar gereinigd in de spoelbak met glazenborstel. En dat is in deze tijd echt onvoldoende. De High Sparkle glazenspoelmachines bieden u de garantie dat u uw glazen wast op de juiste temperatuur.

Duurzaam

RHIMA volgt de filosofie van de circulaire economie. Vaak richten definities zich enerzijds op grondstofgebruik anderzijds op systeemverandering. Definities die zich richten op grondstofgebruik volgen vaak de 3R-aanpak:

 • Reduce (minimaal grondstofgebruik)
 • Reuse (maximaal hergebruik van producten en onderdelen)
 • Recycle (hoogwaardig hergebruik van grondstoffen)

Binnen dit kader is de High Sparkle ontwikkeld, met de nadruk op de keuze van de te gebruiken materialen. Reeds 25% van de grondstoffen wordt in Nederland hergebruikt. De doelstelling van de regering is dat dit in 2050 100% is. RHIMA wil met haar 3R-aanpak een significante bijdrage leveren aan deze doelstelling.

Ergonomie

De High Sparkle is de ‘stille kracht’ in zijn klasse. Door het lage geluidsniveau, <60 dB(A), kan de High Sparkle in vrijwel elke horeca-omgeving worden geplaatst. Juist in een bar is een laag geluidsniveau van belang. Deze RHIMA machines zijn daarom niet alleen thermisch geïsoleerd, maar ook akoestisch. Aangepaste vaatkorven en een vaatwasmiddeldoseerunit completeren de installatie en maken het concept af tot in de puntjes!

De High Sparkle is volledig programmeerbaar op klantniveau. Eenmaal geprogrammeerd maakt de autostart het gebruik van de High Sparkle zeer eenvoudig.
Het touch display maakt het gebruik van de High Sparkle gebruiksvriendelijk.

Het informatieve display geeft duidelijk informatie omtrent het gekozen programma, de actuele temperaturen en een indicatie van de voortgang van het wasprogramma. Tevens is er een leegmelding via het display waardoor er op tijd het vaatwasmiddel wordt aangevuld zodat een goed wasresultaat gewaarborgd blijft.
Datacommunicatie vindt plaats via een USB-interfase. Het downloaden van de operationele data- en hygiëneparameters maakt dit erg eenvoudig

Nooit Meer Poleren

Hoewel het leidingwater in de Benelux uitstekend drinkwater is, moeten we helaas vaststellen dat het als vaatwaswater matig tot slecht voldoet. Ons leidingwater bevat diverse stoffen, zoals zuren, zouten en mineralen, die voor lelijke vlekken en strepen op glaswerk kunnen zorgen. Deze kunnen worden verwijderd met poleren, maar dit arbeidsintensieve werk kost veel tijd en geld, is onaangenaam, moeilijk en resulteert bovendien in een behoorlijk breukpercentage.

Handmatig poleren is, óók in bacteriologisch opzicht, daarom niet aan te bevelen. RHIMA biedt met een aantal concepten veel betere oplossingen. Deze concepten bestaan uit glazenspoelmachine(s) met omgekeerde osmose-apparatuur. Verder maken vaatkorven, doseerapparatuur, waterbehandelingsapparatuur en chemie deel uit van de sleutel tot poleervrij vaatwassen. Alle RHIMA concepten zorgen zonder poleren stuk voor stuk voor een schitterend schoon vaatwasresultaat.

Veel horecabedrijven hebben alleen ruimte in de bar om een glazenspoelmachine te plaatsen. Ook dan is voor een perfect eindresultaat een omgekeerde osmose-installatie onontbeerlijk. Vanwege de vaak beperkte plaatsruimte biedt RHIMA diverse zeer compacte osmose-installaties. Verleng de levensduur van uw glazen door ze af te wassen met het RHIMA glazenwasconcept. (machine + vaatwasmiddel + osmose)