Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeRHIMA High Sparkle 40 Glazenspoelmachine / Vaatwasser

RHIMA High Sparkle 40 Glazenspoelmachine / Vaatwasser

 5.160,00 (Excl. btw)

RHIMADe RHIMA High Sparkle 40 is een professionele glazenspoelmachine die geschikt is voor intensief gebruik in de horeca. De machine is ontworpen om snel en efficiënt te werken en beschikt over verschillende programma’s voor verschillende soorten glaswerk. De machine is compact van formaat en kan daardoor ook in kleinere keukens worden geplaatst. De RHIMA High Sparkle 40 is voorzien van handige functies zoals een zelfdiagnosesysteem en een automatisch reinigingsprogramma. De machine heeft een speciale droogcyclus waardoor het glaswerk snel droog is en klaar voor gebruik. De RHIMA High Sparkle 40 is eenvoudig in gebruik en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

Uiterst duurzaam

Vanwege de energielasten, maar vooral ook vanwege het milieu, is het niet onbelangrijk hoe uw keukenapparatuur op dat vlak presteert. Minder water en energie gebruiken is ook waar de RHIMA High Sparkle 40 op ontworpen is. Goede isolatie draagt bijvoorbeeld bij aan een lager energieverbruik. Ook met water is de High Sparkle 40 bijzonder zuinig. Maar duurzaamheid beperkt zich daar natuurlijk niet toe. Zo bestaat deze spoelmachine voor 25 procent uit onderdelen die in Nederland worden hergebruikt.

RHIMA High Sparkle 40 kopen

De RHIMA High Sparkle 40 is werkelijk een plezier om mee te werken. Dat komt door de eenvoudige bediening, via het digitale display met kleurenscherm. Hierop leest u ook altijd de actuele status van het wasprogramma uit. De High Sparkle 40 beschikt over in totaal acht wasprogramma’s, waarmee u elk soort glas met een gespecialiseerd programma spoelt. Met zijn zeer compacte afmetingen en fluisterstille spoelprogramma’s kunt u deze glazenspoeler op vrijwel elke plek kwijt. Ook onder de bar, zodat u daar direct glazen kunt reinigen. Het zijn toegankelijkheid en veelzijdigheid die de RHIMA High Sparkle 40 zo’n populaire machine maken. U bestelt ‘m eenvoudig hier, bij Horeca Centrum Amsterdam. Wij bezorgen deze glazenspoeler dan binnen enkele dagen.

  Touch bediening en een duidelijk kleurendisplay
  Koude naspoeling mogelijk speciaal voor bierglazen
  Korfafmeting 400 x 400 mm
  8 Glazenwasprogramma’s voor een optimaal resultaat

Merk: Rhima
Artikelnummer: RH10000214
Levertijd: Gemiddeld tussen de 2-5 werkdagen

Beschrijving

Nieuwste generatie glazenspoeler

De High Sparkle serie zijn de nieuwste generatie RHIMA glazenspoelmachines. Er zijn drie verschillende modellen, dus voor elke situatie is er een geschikte oplossing. Een High Sparkle past, qua maatvoering, in elke bar of spoelkeuken. Uniek aan de High Sparkle serie zijn de RVS-wasarmen met geïntegreerde naspoelarmen. De Slow start-functie zorgt ervoor dat de machine gecontroleerd start waardoor de glazen aanmerkelijk minder kans op breuk hebben. De High Sparkle is ook nog eens buitengewoon stil: < 60 dB(A), dus geen storend apparaat in een restaurant of bar.

Specificaties van de High Sparkle 40: 

 • Het meest compacte model uit de High Sparkle-serie
 • Door zijn installatiehoogte van slechts 780 mm is de High Sparkle 40 dé machine voor installatie onder de bar
 • Korfafmeting 400 x 400 mm
 • Touch bediening en een duidelijk kleurendisplay
 • Unieke wasarmen met ‘anti-drip’ -connector
 • Koude naspoeling mogelijk speciaal voor bierglazen
 • 8 Glazenwasprogramma’s voor een optimaal resultaat voor elk type glas
 • Deur met een hygiënestand: de deur kan na gebruik van de machine op ‘een kier’ gezet worden voor goede ventilatie
 • USB-interface, data download via USB
 • Apart hygiëneprogramma waarbij de machine bij hogere temperaturen een zelfreiniging uitvoert
 • Leegmelding via het display (optie)

Kosten en efficiency

Een belangrijk aspect in de ontwikkeling van de High Sparkle serie is het streven naar lagere operationele kosten door verantwoordelijk watergebruik en het reduceren van benodigde vaatwasmiddelen. Bij het wassen van glazen in de horeca zijn er twee belangrijke aspecten in de kostenstructuur, arbeid en breuk van het vaatwerk. Bij het machinaal afwassen is de kans op glasbreuk ca. 25% minder dan bij handmatig afwassen.

De High Sparkle geeft het beste resultaat tegen lage en inzichtelijke operationele kosten. De machines zijn volledig programmeerbaar en dus maatwerk voor uw werksituatie.

Bedrijfszeker

De High Sparkle range heeft geïntegreerde was- en naspoelarmen. Deze zijn boven en onder identiek en dus uitwisselbaar. Daarnaast zijn ze zelfreinigend en niet verstoppend. De unieke spoelarmen zijn zodanig ontworpen dat het sproeibeeld op alle kritische punten optimaal is. Door een uniek ontwerp, de ‘Anti Drip’-connector, kan het waswater niet nadruppelen op het schone glaswerk.

De licht bedienbare deur kan vier posities innemen; open, twee ventilatiestanden en gesloten. De slimme ‘softstart’ beschermt uw kostbare glaswerk door de machine gecontroleerd op te starten zodat er geen breuk ontstaat door onverwachtte bewegingen.

Ook bezit de High Sparkle serie krachtige waspompen voor een topresultaat. De High Sparkle 40 heeft een 550 W pomp, de 45 een 600 W pomp en bij de 50 is dat 650 W.

Plug and play

De High Sparkle glazenspoelmachines zijn compleet (inclusief afvoerpomp, breaktank met drukverhogingspomp en doseerapparaten voor was- en naspoelsmiddel) én eenvoudig te plaatsen.

Anti Drip Connector

Losse druppels worden bolvormig en als gevolg van de capillaire werking van water vormt zich een grote druppel. Als gevolg van de zwaartekracht vallen deze druppels op het schone glaswerk. Om dit effect te voorkomen heeft RHIMA een unieke ‘Anti Drip’-connector ontworpen. Deze ‘Anti Drip’-connector heeft een zgn. ‘V’-patroon waardoor het oppervlak is vergroot. Juist dit vergrote oppervlak voorkomt de vorming van druppels en zorgt ervoor dat het perfecte eindresultaat niet wordt verstoord.

Hygiene en Covid-19 vrije glazen

Machinaal wassen van glazen geeft een gegarandeerde kwaliteit en reduceert het gezondheidsrisico voor uw gasten. Glazen met de hand afwassen en daarna poleren verhoogt het gevaar op overdracht van virussen en bacteriën.

De High Sparkle glazenspoelmachines voldoen aan de vereisten voor een hygiënisch was- resultaat conform DIN 10511. De DIN normering stelt eisen aan de temperatuur en contacttijd van professionele glazenspoelmachines.

Daarnaast heeft de High Sparkle een extra hygiëneprogramma, te gebruiken aan het einde van de dag om de machine een extra ‘zelfreiniging’ te geven. Dat, in combinatie met de hygiëne-stand van de deur, garandeert de juiste hygiënische condities voor de volgende werkdag.

Al het glaswerk, bestek en servies dat u gebruikt in uw horecagelegenheid moet na elke gebruiksronde gewassen worden conform DIN 10511.
Voor het bestek en servies hebben de meeste ondernemingen al een vaatwasmachine in de keuken, maar glaswerk wordt gedurende de dag bij velen achter de bar gereinigd in de spoelbak met glazenborstel. En dat is in deze tijd echt onvoldoende. De High Sparkle glazenspoelmachines bieden u de garantie dat u uw glazen wast op de juiste temperatuur.

Duurzaam

RHIMA volgt de filosofie van de circulaire economie. Vaak richten definities zich enerzijds op grondstofgebruik anderzijds op systeemverandering. Definities die zich richten op grondstofgebruik volgen vaak de 3R-aanpak:

 • Reduce (minimaal grondstofgebruik)
 • Reuse (maximaal hergebruik van producten en onderdelen)
 • Recycle (hoogwaardig hergebruik van grondstoffen)

Binnen dit kader is de High Sparkle ontwikkeld, met de nadruk op de keuze van de te gebruiken materialen. Reeds 25% van de grondstoffen wordt in Nederland hergebruikt. De doelstelling van de regering is dat dit in 2050 100% is. RHIMA wil met haar 3R-aanpak een significante bijdrage leveren aan deze doelstelling.

Ergonomie

De High Sparkle is de ‘stille kracht’ in zijn klasse. Door het lage geluidsniveau, <60 dB(A), kan de High Sparkle in vrijwel elke horeca-omgeving worden geplaatst. Juist in een bar is een laag geluidsniveau van belang. Deze RHIMA machines zijn daarom niet alleen thermisch geïsoleerd, maar ook akoestisch. Aangepaste vaatkorven en een vaatwasmiddeldoseerunit completeren de installatie en maken het concept af tot in de puntjes!

De High Sparkle is volledig programmeerbaar op klantniveau. Eenmaal geprogrammeerd maakt de autostart het gebruik van de High Sparkle zeer eenvoudig.
Het touch display maakt het gebruik van de High Sparkle gebruiksvriendelijk.

Het informatieve display geeft duidelijk informatie omtrent het gekozen programma, de actuele temperaturen en een indicatie van de voortgang van het wasprogramma. Tevens is er een leegmelding via het display waardoor er op tijd het vaatwasmiddel wordt aangevuld zodat een goed wasresultaat gewaarborgd blijft.
Datacommunicatie vindt plaats via een USB-interfase. Het downloaden van de operationele data- en hygiëneparameters maakt dit erg eenvoudig

Nooit Meer Poleren

Hoewel het leidingwater in de Benelux uitstekend drinkwater is, moeten we helaas vaststellen dat het als vaatwaswater matig tot slecht voldoet. Ons leidingwater bevat diverse stoffen, zoals zuren, zouten en mineralen, die voor lelijke vlekken en strepen op glaswerk kunnen zorgen. Deze kunnen worden verwijderd met poleren, maar dit arbeidsintensieve werk kost veel tijd en geld, is onaangenaam, moeilijk en resulteert bovendien in een behoorlijk breukpercentage.

Handmatig poleren is, óók in bacteriologisch opzicht, daarom niet aan te bevelen. RHIMA biedt met een aantal concepten veel betere oplossingen. Deze concepten bestaan uit glazenspoelmachine(s) met omgekeerde osmose-apparatuur. Verder maken vaatkorven, doseerapparatuur, waterbehandelingsapparatuur en chemie deel uit van de sleutel tot poleervrij vaatwassen. Alle RHIMA concepten zorgen zonder poleren stuk voor stuk voor een schitterend schoon vaatwasresultaat.

Veel horecabedrijven hebben alleen ruimte in de bar om een glazenspoelmachine te plaatsen. Ook dan is voor een perfect eindresultaat een omgekeerde osmose-installatie onontbeerlijk. Vanwege de vaak beperkte plaatsruimte biedt RHIMA diverse zeer compacte osmose-installaties. Verleng de levensduur van uw glazen door ze af te wassen met het RHIMA glazenwasconcept. (machine + vaatwasmiddel + osmose)