Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HomeOvenwant

Ovenwant

Een ovenwant is een onmisbaar item in de keuken. Hiermee kun je hete pannen en ovenschalen veilig uit de oven halen zonder je handen te verbranden. Maar hoe gebruik je een ovenwant eigenlijk? Welke soorten zijn er en waar moet je op letten bij de aankoop? OP deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over ovenwanten. Bovendien kun je bij Horeca Centrum Amsterdam een breed scala aan ovenwanten vinden die geschikt zijn voor verschillende gerechten.

Hoe gebruik je een ovenwant?

Het gebruik van een ovenwant is eenvoudig. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

 1. Schuif je hand in de ovenwant. Zorg ervoor dat de ovenwant goed past en dat je voldoende grip hebt.
 2. Pak het hete voorwerp vast. Zorg ervoor dat je voldoende grip hebt op het voorwerp en dat het niet kan vallen.
 3. Haal het voorwerp uit de oven of van het fornuis. Doe dit rustig en voorzichtig om te voorkomen dat het hete voorwerp gaat wiebelen en dat je jezelf verbrandt.
 4. Plaats het hete voorwerp op een hittebestendige ondergrond. Zo voorkom je dat het hete voorwerp iets anders beschadigt of in de fik vliegt.

Welke soorten ovenwanten zijn er?

Er zijn verschillende soorten ovenwanten beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten ovenwanten:

 • Katoenen ovenwanten. Deze zijn gemaakt van katoen en zijn zeer comfortabel om te dragen. Ze zijn ook ademend en wasbaar in de machine.
 • Siliconen ovenwanten. Deze zijn gemaakt van siliconen en zijn zeer hittebestendig. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en kunnen in de vaatwasser worden gewassen.
 • Leren ovenwanten. Deze zijn gemaakt van leer en zijn zeer duurzaam en sterk. Ze bieden ook uitstekende bescherming tegen hitte.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een ovenwant?

Bij het kopen van een ovenwant zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een overzicht:

 1. Materiaal. Kies het materiaal dat het beste past bij je behoeften en voorkeuren. Katoenen ovenwanten zijn bijvoorbeeld zeer comfortabel om te dragen, terwijl siliconen ovenwanten zeer hittebestendig zijn.
 2. Hittebestendigheid. Controleer of de ovenwant hittebestendig is en tot welke temperatuur deze kan worden gebruikt. Zo voorkom je dat je je handen verbrandt tijdens het koken of bakken.
 3. Grip. Zorg ervoor dat de ovenwant een goede grip biedt op hete voorwerpen. Zo voorkom je dat je hete voorwerpen laat vallen en dat je jezelf verbrandt.
 4. Maat. Kies de maat die het beste past bij je handen. Zo voorkom je dat de ovenwant te groot of te klein is en dat je niet voldoende grip hebt.

Bij Horeca Centrum Amsterdam kun je een breed scala aan ovenwanten vinden die geschikt zijn voor verschillende gerechten. Of je nu op zoek bent naar katoenen ovenwanten voor dagelijks gebruik of siliconen ovenwanten voor een professionele keuken, je vindt het allemaal bij Horeca Centrum Amsterdam.

Een ovenwant is een must-have item in de keuken om hete pannen en ovenschalen veilig uit de oven te halen zonder je handen te verbranden. Bij het kopen van een ovenwant is het belangrijk om te kijken naar het materiaal, de hittebestendigheid, de grip en de maat. Bij Horeca Centrum Amsterdam kun je een breed scala aan ovenwanten vinden die geschikt zijn voor verschillende gerechten. Met een goede ovenwant kun je veilig en comfortabel koken en bakken.