HomeMuddler

Muddler

Een cocktail is in alle opzichten een feestje. Een feestje voor de ogen en een feestje voor de smaakpapillen. Voor het zover is moeten alle ingrediënten op perfecte wijze samenkomen. Daarvoor gebruikt u onder meer een muddler, maar ook tal van andere cocktailaccessoires en benodigdheden. Deze bestelt u allemaal eenvoudig, hier bij Horeca Centrum Amsterdam.

Waarvoor gebruik je een muddler?

Het maken van een cocktail is niet alleen een kwestie van de juiste ingrediënten in een glas stoppen. Munt, fruit, kruiden, ijs, het maakt uit hoe het in het glas gaat. Zeker bij fruit en kruiden is het belangrijk de smaak goed vrij te laten komen. Daarvoor gebruikt u soms een cocktailshaker, maar vaker een mix glas met muddler. Met de cocktail muddler kneust en mengt u de ingrediënten in het mix glas, zonder ze helemaal kapot te maken. Zo geven met name fruit en kruiden hun smaak goed af, zonder helemaal kapot te gaan en zo het aanzien van de cocktail te verpesten. Onmisbaar bij het maken van cocktails die zowel mooi als lekker zijn.

Over muddlers

De muddler zelf is eigenlijk niets meer dan een stamper. Aan de onderzijde is een muddler iets verdikt en voorzien van puntige uitsteeksels, zodat ingrediënten zo beter gekneusd kunnen worden. De bovenzijde van een muddler bestaat meestal uit een comfortabele handgreep met voldoende grip, want bij het kneuzen wordt er flink aan de muddler gedraaid en ook op geduwd. Omdat muddlers onderdeel zijn van cocktailbenodigdheden, zijn ze vaak fraai vormgegeven. Hout, koper, aluminium en ook kunststof zijn materialen die worden toegepast. In een complete cocktailset mag een muddler dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Gebruik van een muddler

Bij het hanteren van een cocktail muddler – of muddling – komt het aan op vaardigheid en ervaring. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Kneuzen is iets dat u geleidelijk doet. Liever iets langer en voorzichtiger, dan te kort en te bruusk. De ingrediënten moeten de tijd krijgen om hun smaak af te geven en munt wordt zelfs bitter als de blaadjes zo gekneusd worden dat ze hun sap afgeven. Nou is en licht bittere dronk bij een cocktail niet altijd onwenselijk, maar over het algemeen wil je dit voorkomen. Ook zijn al te zeer vermalen blaadjes geen gezicht in de cocktail.

Online muddler kopen

Zoekt u een cocktail muddler en eventueel ook andere benodigdheden voor het maken van een cocktail? Hier bij Horeca Centrum Amsterdam vindt u álles voor het maken van cocktails. Van complete cocktailsets tot alle accessoires en hulpmiddelen afzonderlijk. Ook vindt u hier voor elke cocktail een toepasselijk glas. Uw bestelling, groot of klein, bezorgen we in de meeste gevallen binnen één week bij u op locatie, in Nederland of België. Dat hoeft overigens geen bedrijfsadres te zijn; wij leveren ook aan particulieren.