Vragen? Whatsapp op 0623677459 of bel op 020 6200478
HCAMix glas

Mix glas

Het maken van een goede cocktail is niet niks. Dat vergt vaardigheid en ook een beetje geduld. De ingrediënten moeten precies in de juiste verhoudingen gemixt worden, zodat de perfecte cocktail ontstaat. Eentje die zowel mooi als lekker is. Om die perfecte cocktail te maken, zijn er diverse hulpmiddelen. Zo ook cocktail mix glazen.

Waarom een mix glas gebruiken?

Onderdeel van het maken van een cocktail is het mengen of mixen van de ingrediënten in de juiste verhoudingen. Daarvoor kunt u ook een cocktailshaker gebruiken. Cocktailshakers vindt u hier bij Horeca Centrum Amsterdam dan ook volop. Belangrijk is dat de ingrediënten van de cocktail goed worden gemengd en liefst op een aansprekende wijze. Want cocktails maken is ook show. U of uw personeel is zichtbaar achter de bar en het shaken en mixen van de cocktail is onderdeel van de ervaring die bij cocktails hoort. Bij een mix glas gebruikt u eventueel een cocktaillepel, om de ingrediënten goed te mixen.

Verschil cocktailshaker en mix glas

Wellicht denkt u: als ik ook een cocktailshaker kan gebruiken, waar heb ik dan een cocktail mix glas voor nodig? Het antwoord is dat beide niet helemaal gelijk zijn. Een mix glas is wat subtieler. Hierin breekt het ijs niet in kleinere stukken, waardoor er minder water in de cocktail komt. Bij sommige cocktails is dat van belang. Omdat het allemaal wat minder ruw gaat, kan een mix glas ook daadwerkelijk van glas zijn. Dat terwijl een cocktailshaker vaak van RVS, aluminium of kunststof is. Dat schuddende ijs moet de shaker tenslotte niet beschadigen.

Aansprekende mix glazen

Een mix glas is soms bijna niet van een drinkglas te onderscheiden, maar verschilt er wel degelijk van. Zo is een mix glas doorgaans groter – u kunt er voor meerdere cocktails ingrediënten in mengen – en heeft deze vaak een schenktuit. Zoals gezegd: het mixen is onderdeel van de ervaring en dus is een fraai vormgegeven cocktail mix glas zeker geen overbodige luxe. Daarvan vindt u er hier bij Horeca Centrum Amsterdam voldoende van. Kies bijvoorbeeld een design dat past bij uw cocktailglazen, maar u kunt er ook voor kiezen om bepaalde mix glazen te gebruiken bij bepaalde cocktails.

Online mix glas kopen

Zoekt u mix glazen of andere cocktailbenodigdheden? Alles voor de lekkerste cocktails vindt u hier, bij Horeca Centrum Amsterdam. Hier bestelt u mix glazen, cocktailshakers, strainers en al het andere dat u nodig heeft om een mooie cocktail te maken, inclusief de glazen. Dat doet u zowel voor uw zaak, als voor cadeaus of thuis. Al onze cocktailproducten zijn per stuk of in kleine sets te bestellen, dus ook als particulier bent u bij ons zeer welkom. Onze mix glazen en andere cocktailbenodigdheden zijn alle van horecakwaliteit. Bestand tegen langdurig en intensief gebruik, zodat u er nog even mee vooruit kan.