Mimosa

Mimosa

Deze Mimosa cocktail is het perfecte drankje om van te genieten op een luie zondagochtend. Gemaakt met sinaasappelsap en mousserende wijn is het verfrissend en gemakkelijk te maken. Dus pak een glas en geniet!

In Mimosa glazen
Drank: Cava of champagne
Sterkte is licht
Bereiding in 2 minuten
Niveau is makkelijk

Mimosa recept

60ml cava of champagne
60 ml verse sinaasappelsap
Schijfje sinaasappel voor de garnering

Mimosa

Waar komt de Mimosa vandaan?

De mimosa cocktail is een populaire brunchdrank met een lange geschiedenis. Volgens de legende werd het drankje in 1925 gecreëerd door Frank Meier, een hoofdbarman in het Ritz Carlton in Parijs. Gemaakt van mousserende wijn en sinaasappelsap, maakte de smaakvolle combinatie het al snel tot een favoriet onder de klanten in de roaring 1920s. In de loop der tijd is het recept aangepast om er een nog aanlokkelijker begeleiding van de brunch van te maken. Tegenwoordig kun je deze cocktail over de hele wereld vinden – van thuis in Frankrijk tot aan de Amerikaanse oostkust en verder. Velen genieten van het drankje, gewoon omdat ze het mooi vinden hoe het eruit ziet en smaakt – een sprankelende herinnering aan vervlogen tijden.

Hoe maak je een klassieke Mimosa?

Het maken van een uitstekend mimosa-recept is gemakkelijker dan je denkt! Het enige dat ervoor nodig is, is een combinatie van sinaasappelsap en sprankelende champagne. Het belangrijkste bij mimosa’s is dat je de twee vloeistoffen combineert in een verhouding van 1:1, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Neem een hoge champagneflute en vul hem voor driekwart met gekoeld sinaasappelsap. Vul hem aan met gekoelde droge mousserende wijn zoals Cava, Prosecco of Champagne – jouw keuze! Voeg vervolgens wat verse citroenschijfjes en vers geplukte muntblaadjes toe om het geheel een extra speciaal tintje te geven, en je bent klaar om te genieten van je perfecte klassieke mimosa!

Variaties op het Mimosa recept

Voor het leven van de mimosa zijn er tal van mogelijkheden geweest om hem te kruiden en nog smaakvoller te maken. Of je nu wat tropische vibes wilt toevoegen of een herfstige draai wilt geven, er zijn variaties op de traditionele cocktail van sinaasappelsap en mousserende wijn die van je brunch iets heel bijzonders kunnen maken. Je kunt een van de oude standbys proberen, zoals het toevoegen van cranberry- of ananassap, of een beetje verder gaan en wat likeuren zoals vlierbloesem of braam gebruiken. Welk smaakprofiel je ook kiest, een heerlijk brouwsel maken met je favoriete sappen en likeuren zal gegarandeerd indruk maken op je gasten en je brunch onvergetelijk maken!

Tips voor het maken van de perfecte mimosa

Een mimosa is een perfecte manier om elke gelegenheid een beetje glans te geven. Om de perfecte mimosa te maken is het belangrijk te beginnen met vers sap – dit kan sinaasappel-, cranberry- of zelfs perzikensap zijn voor extra smaak. Als je je favoriete sap hebt gekozen, vul je het aan met wat gekoelde champagne en meng je het voorzichtig voor een bruisende drank die niet zal nalaten indruk te maken. Gebruik heerlijke ingrediënten zoals vers geperst sinaasappelsap en bekende merken champagne zoals Moët & Chandon of Veuve Clicquot voor een echte high-end ervaring. Vergeet niet een paar schijfjes fruit of eetbare bloemen als garnering om je drankjes even mooi als lekker te maken!

Mimosa
Mimosa

Hoe serveer je een Mimosa?

Om een perfecte mimosa te maken heb je maar twee ingrediënten nodig: champagne en sinaasappelsap. Schenk eerst de champagne in je glazen – streef naar ongeveer halfvol. Vul dan de rest van elk glas met het sinaasappelsap voor die klassieke bubbelende maar wrange smaak. Voor wat extra pit kun je garnering toevoegen! Maak er wat moois van door er een paar stukjes vers fruit of eetbare bloemblaadjes in te doen voor een opvallend geheel. Als je je echt op een chique brunch wilt wanen, garneer je mimosa’s dan met mooie papieren parapluutjes of swizzle sticks – en je bent klaar om de perfecte Mimosa te serveren!

Waar drink je een Mimosa uit?

Een Mimosa wordt bijna altijd geschonken in een champagneglas. Hier door krijg je een luxe uitstraling van deze cocktail. Maar je ziet ze ook terug komen in tumblers. In welk glas je het ook schenkt het blijft een mooie frisse cocktail.

Of je nu op zoek bent naar een klassiek recept of iets anders, we hopen dat je alles hebt gevonden wat je nodig hebt om de perfecte mimosa te maken. Vergeet alleen niet vers sap en champagne te gebruiken, en serveer het gekoeld met een paar plakjes fruit. Proost!

Cocktails maken.

Heeft u mooie glazen gezien maar geen idee welke cocktial daar bij hoor of hoe u deze moet maken? Geen stress. Wij hebben van de meest populaire coctails de recepten online gezet. Shaken maar!
Amaretto sour Cosmopolitan Mojito
Aperol spritz Cuba libre Moscow mule
Bellini Daiquiri Pina colada
Bloody mary Dark n stormy Pornstar martini
Blue Lagoon Margarita Sex on the beach
Caipirinha Mimosa