Margarita

Margarita

Wie houdt er niet van een goede margarita? Deze klassieke cocktail is de perfecte balans tussen zoet en zuur, en perfect om op een warme zomerdag van te nippen. Of je je margarita’s nu bevroren of met ijs lust, wij hebben de recepten die je naar meer doen verlangen. Dus waar wacht je nog op? Pak een glas en laten we beginnen!

Een Margaritaglas
Drank: Teqilla & Triple Sec
Sterkte is sterk
Bereiding in 7 minuten
Niveau is gemiddeld

Margarita recept

45 ml Tequila
20 ml Triple Sec
Limoensap van 1,5 limoenen
Keukenzout
Suikersiroop

Margarita

Waar komt een Margarita vandaan?

De margarita is een van de meest geliefde en geliefde cocktails ter wereld. Hij heeft een rijke en kleurrijke geschiedenis die begon in 1938, toen barman Carlos Herrera hem uitvond in zijn restaurant Rancho La Gloria buiten Tijuana, Mexico. Hij maakte het voor Margarita Sames, een rijke socialite die met haar man op bezoek was uit Dallas, Texas. Afhankelijk van wie je het vraagt, werd deze pittige cocktail ofwel geïnspireerd door Margarita’s sieraden, ofwel gewoon uit toeval naar haar genoemd, want “margarita” is Spaans voor Daisy – haar favoriete bloem. Sindsdien is het recept voor dit populaire drankje vele malen aangepast en verbeterd om aan verschillende smaken te voldoen, maar de oorspronkelijke combinatie van tequila, sinaasappellikeur en limoensap blijft een klassieker. Nu, meer dan 80 jaar later, is de margarita een tijdloos icoon van de Mexicaanse cultuur geworden dat in bijna elk restaurant of bar over de hele wereld te vinden is!

De verschillende soorten margarita’s – bevroren, met ijs, enz.

Margarita’s zijn geliefd in de zomer, en met verschillende varianten om uit te kiezen is er voor elk wat wils. Een traditionele margarita bestaat uit een combinatie van tequila, sinaasappellikeur en limoensap, geserveerd met ijs in een glas met een zoutrand. Deze kan je heel makkelijk maken met een glas rimmer Als deze meer klassieke optie echter niet je stijl is, kun je het afwisselen met een bevroren margarita. Door alle ingrediënten samen te mengen tot een gladde massa is het beroemde slushy drankje klaar om aan te nippen terwijl je in de zon ligt. Bovendien geven sommigen de voorkeur aan margarita’s “on the rocks” of zonder ijs door ze te schudden en in glazen te gieten. Maar hoe je ze ook drinkt, margarita’s helpen zeker om het koel te houden dit zomerseizoen!

Hoe maak je een perfecte margarita – tips en trucs van bartenders

Margarita cocktails zijn een van de meest iconische dranken en kunnen het hele jaar door gedronken worden. Hoewel hij gemakkelijk thuis te maken is, volg je voor een echt perfect recept de tips van bartenders! Het type tequila dat je gebruikt kan van grote invloed zijn op de drank; kies voor een hoogwaardige 100% agave tequila voor het beste resultaat. Wees vervolgens creatief met je smaken en overweeg ingrediënten toe te voegen zoals gemodderde limoenen of mangopuree. Vergeet niet je glas te omranden met zout of een andere favoriete garnering; dat maakt je drankje niet alleen mooier, maar versterkt ook de smaak. Tot slot moet je geduld oefenen bij het schudden – geef het mengsel 20-30 seconden in de shaker zodat alle smaken samen kunnen komen. Met deze professionele tips in gedachten nip je elk weekend aan margarita’s van restaurantkwaliteit!

Margarita-recepten – traditioneel, fruitig, pittig, enz.

Margarita’s zijn een klassieke cocktail die in veel verschillende varianten genoten kan worden. Van de traditionele margarita tot die gemaakt met vers fruit, van zoete tot pittige smaken, er is voor elk wat wils! De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het maken van een heerlijke margarita. Door gedurfde smaken als limoen, sinaasappel en agave met elkaar te mengen kun je unieke combinaties maken die je smaakpapillen zullen prikkelen. Of je je nu houdt aan het beproefde en ware of creatief wordt, je zult zeker genieten van een margarita elke keer dat je hem maakt.

Waar drink je een Margarita uit?

Een Margarita drink je je natuurlijk uit een margaritaglas. Het is een coupe-vormig glas met een klein kuiltje in het midden. De randen kan je goed bedekken met een beetje zout zodat de zoetes maken van deze cocktail goed tot zijn recht komen.

Margarita