HomeMaatschenker

Maatschenker

Hét ideale hulpmiddel op shotjes en mixdranken perfect af te meten is een maatschenker. Deze zet u op een geopende fles en daarmee schenkt u precies de aangegeven hoeveelheid drank af. Dat betekent dat elk shotje evenveel drank bevat en elk mixdrankje ook. Niet voor niets is de maatschenker de beste vriend van menig barman. Op deze pagina vindt u een overzicht van diverse maatschenkers en maatschenkersets.

Hoe werkt een maatschenker?

Een maatschenker is eigenlijk een universele doseertuit waarmee u specifieke hoeveelheden drank uit een fles schenkt. Met een 5 cl maatschenker schenkt u dus altijd precies hoeveelheden van 5 cl per keer. Ideaal om te zorgen dat u altijd dezelfde shotjes en mixdranken serveert. Maatschenkers zijn accessoires die u op een geopende fles zet en dus herbruikbaar zijn. Na gebruik zijn maatschenkers eenvoudig af te wassen en opnieuw te gebruiken. In veel cafés zijn populaire dranken standaard voorzien van maatschenker zodat het barpersoneel vrijwel direct een shotje of mixdrank kan serveren. Een maatschenker is ook ideaal voor het afmeten van hoeveelheden voor een cocktail.

Inhoud van een maatschenker

Elke maatschenker heeft een bepaalde schenkhoeveelheid. Dat is de hoeveelheid die in één schenkbeweging geschonken wordt, waarna de drank automatisch niet meer vloeit. Het is dan ook logisch om een set maatschenkers te bestellen waarvan de schenkhoeveelheid overeenkomt met uw standaardmaat shotglas. Zo heeft u voor al uw populaire dranken standaard een maatschenker beschikbaar. Serveert u sterke drank of likeur in verschillende hoeveelheden of heeft u ook veel cocktails op de kaart? Dan is het interessant om maatschenkers in verschillende maten te bestellen, zodat u voor elke drank de juiste maatschenker voorhanden hebt. Daarbij komt het zeer van pas dat de schenkhoeveelheid vaak op de maatschenker staat vermeld.

Soorten maatschenkers

Hier bij Horeca Centrum Amsterdam bestelt u verschillende soorten maatschenkers, per set van twee of vier. U heeft daarbij keuze uit verschillenden inhoudsmaten, maar ook uit verschillende kleuren. Dat dient geen ander doel dan dat het er leuk uitziet. U kunt de kleuren eventueel gebruiken voor verschillende dranken of voor een eigen maatsysteem, waarbij elke kleur een andere maat vertegenwoordigt. De meeste maatschenkers die u hier vindt zijn zogeheten kogelmaatschenkers. Deze gebruiken een metalen balletje om een beperkte hoeveelheid drank door te laten.

Online maatschenker kopen

Bent u op zoek naar handige accessoires voor achter de bar of zoekt u specifiek een maatschenker? Voor al uw accessoires en hulpmiddelen achter de bar, in de keuken en voor horeca in het algemeen zit u goed bij Horeca Centrum Amsterdam. De vele horeca-items, zoals maatschenkers, barmaatjes en cocktailstrainers bestelt u hier trouwens net zo makkelijk voor thuis, want bestellen per één enkele verpakking is al mogelijk. Bij maatschenkers betekent dat het bestellen van een set van twee. Onze maatschenkers en alle andere door u bestelde horecabenodigdheden bezorgen wij meestal binnen vijf werkdagen op locatie.