HomeLatte macchiato glazen

Latte macchiato glazen

Een mooi geserveerde latte macchiato maakt het bijna zonde om ‘m op te drinken. Dat is de ervaring die elke horecaondernemer gasten wil bieden. Goede latte macchiato glazen helpen daar natuurlijk bij. Daarom bieden wij u de beste latte macchiato glazen aan die u kunt vinden. Onze latte macchiato glazen zijn speciaal ontworpen om de perfecte latte macchiato te serveren en ervan te genieten.

Heerlijke latte macchiato om van te genieten

Een latte macchiato is een koffievariant die steeds populairder wordt bij koffieliefhebbers. Het is een heerlijk drankje dat bestaat uit laagjes melk en espresso, geserveerd in een hoog glas. Het is belangrijk dat de laagjes duidelijk zichtbaar blijven en dat de presentatie van het drankje er aantrekkelijk uitziet. Dit is bepalend voor de drinkervaring van een latte. Onze latte glazen zijn perfect hiervoor en zorgen ervoor dat u uw gasten een mooie en heerlijke latte macchiato kunt serveren. Uw gasten krijgen een latte die bijna net zo aangenaam is om te zien als om op te drinken.

Glazen voor latte macchiato’s en andere koffie

Naast onze latte macchiato glazen bieden wij bij Horeca Centrum Amsterdam ook andere koffieglazen aan. Zo hebben wij bijvoorbeeld cappuccinoglazen en espressoglazen van verschillende merken zoals Pasabahce, Luigi Bormioli, Libbey, Arcoroc en La Rochère. Zo kunt u uw koffiemenu aanvullen met glazen die geschikt zijn voor verschillende koffievarianten. Zorg dat u voor elke koffievariant – en elke andere drank – het juiste glas in huis hebt. Zo merken uw gasten direct dat u het goed voor elkaar hebt en biedt u de best denkbare drinkervaring.

Alles voor de lekkerste koffie

Bij Horeca Centrum Amsterdam kunt u terecht voor alles wat u nodig heeft om de lekkerste koffie te maken en te serveren. Naast koffieglazen bieden wij ook koffiezetapparaten, koffiemolens, melkopschuimers en andere benodigdheden aan. Zo kunt u uw koffie aanbod compleet maken en uw gasten de beste koffie-ervaring bieden. Of u een gezellige koffiebar heeft, of als cateraar op locatie koffie schenkt. Wij hebben alles om er een groot succes van te maken. Praktisch, goed doordacht en alles van de beste kwaliteit. Van hoogwaardige latte glazen, tot thermoskannen om koffie op locatie aan te bieden.

Latte macchiato glazen kopen

Wilt u de beste latte macchiato glazen kopen? Dan bent u bij Horeca Centrum Amsterdam aan het juiste adres. Wij bieden u de beste kwaliteit glazen aan tegen zeer scherpe prijzen. Daarnaast leveren wij uw bestelling snel en efficiënt zodat u direct kunt beginnen met het serveren van de lekkerste koffie. Wij hebben een zeer ruim aanbod aan latte macchiato glazen van verschillende merken en formaten. Zo kunt u altijd een glas vinden dat past bij uw koffieconcept. Bestel vandaag nog en bied uw gasten de beste latte macchiato ervaring met onze prachtige latte macchiato glazen van alleen maar topmerken.

Veel gestelde vragen

Welk Glas voor Latte Macchiato?

Voor het serveren van een latte macchiato wordt meestal gebruik gemaakt van een hoog glas, ook wel bekend als een latteglas. Dit glas heeft een langwerpig en slank ontwerp, waardoor de verschillende lagen van de latte macchiato goed zichtbaar zijn. Het glas heeft meestal een inhoud van ongeveer 250-350 ml, maar dit kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

Hoeveel ml Glas voor Latte Macchiato?

Een typisch latteglas heeft een inhoud van ongeveer 250-350 ml, maar dit kan verschillen. Het is belangrijk om een glas te kiezen dat groot genoeg is om de espresso, melk en melkschuimlagen van de latte macchiato te bevatten, zonder dat het glas overloopt. De verhoudingen van de ingrediënten kunnen variëren, afhankelijk van de gewenste smaaksterkte en de grootte van het glas.

Hoe Maak je de Perfecte Latte Macchiato?

Het maken van de perfecte latte macchiato vereist aandacht voor detail en het volgen van een aantal stappen:

  1. Begin met het bereiden van een espresso van hoge kwaliteit.
  2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur of gebruik een melkopschuimer om warme melk en romig melkschuim te maken.
  3. Giet de espresso in het latteglas.
  4. Schenk voorzichtig de warme melk in het glas over de espresso. Door dit langzaam te doen, kun je de gewenste gelaagdheid creëren.
  5. Voeg melkschuim toe aan de bovenkant van het glas, zodat er een mooie witte schuimlaag ontstaat.
  6. Optioneel kun je de latte macchiato garneren met een vleugje cacaopoeder, kaneel of chocoladeschilfers.

Wat is het Verschil tussen een Latte en een Latte Macchiato?

Het verschil tussen een latte en een latte macchiato ligt in de manier waarop de ingrediënten worden gegoten. Bij een latte macchiato wordt eerst melk in het glas geschonken, gevolgd door een shot espresso dat bovenop wordt “gevlekt” (macchiato betekent letterlijk “gevlekt” in het Italiaans). Hierdoor ontstaat een duidelijke gelaagdheid van melk, espresso en melkschuim. Bij een latte worden de ingrediënten gemengd, waarbij de espresso aan de melk wordt toegevoegd.