De Hoshizaki KM-serie is gespecialiseerd in het produceren van crescent ijs, dat een unieke vorm en eigenschappen heeft. Crescent ijsblokjes hebben de vorm van een halve maan en onderscheiden zich doordat ze vrij kunnen bewegen zonder aan elkaar te plakken in de opslagbunker. Dit zorgt voor maximale opslagcapaciteit en maakt het ijs bijzonder veelzijdig voor verschillende toepassingen. Van het serveren van dranken uit post-mix installaties tot het transporteren van vis en zelfs het gebruik in showvitrines of bij lasertherapie, crescent ijs is zeer veelzijdig.

Een belangrijk kenmerk van de KM-reeks is de verticale roestvrijstalen verdamper die wordt gebruikt om crescent ijs te produceren. Deze verdamper is duurzaam en vereist minimaal onderhoud. Bovendien zorgt het voor kristalheldere ijsblokjes, omdat alleen de zuiverste watermoleculen aan de verdamper bevriezen.

Wat de KM-machines nog aantrekkelijker maakt, is hun efficiëntie op het gebied van water- en energieverbruik. Een ingebouwde microcomputer beheert de vriescycli en past de instellingen aan op basis van externe factoren die het ijsproductieproces beïnvloeden. Hierdoor wordt niet alleen goed ijs geproduceerd, maar wordt ook verspilling van water en energie geminimaliseerd.

Hygiëne en duurzaamheid zijn andere sterke punten van de KM-reeks. Zowel de verdamper als de behuizing van de machines zijn vervaardigd van roestvrij staal, wat zorgt voor optimale hygiëne en een lange levensduur. Bovendien is het toegangspaneel gemakkelijk toegankelijk aan de voorzijde van elke machine, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Samengevat, de Hoshizaki KM-serie biedt een uitstekende oplossing voor ijsproductie met zijn unieke crescent ijsblokjes. Deze machines zijn duurzaam, efficiënt, hygiënisch en milieuvriendelijk. Ze zijn ontworpen voor veelzijdigheid en gemak, waardoor ze een ideale keuze zijn voor commerciële toepassingen waar hoogwaardig ijs essentieel is.