De KM-serie van Hoshizaki is gespecialiseerd in het vervaardigen van heldere ijsblokjes met de kenmerkende vorm van een halve maan, beter bekend als Crescent IJs. Een opvallend kenmerk van Crescent IJs is de bewegingsvrijheid van de ijsblokjes. Een groot voordeel hiervan is dat er geen luchtholtes ontstaan, omdat de individuele blokjes niet aan elkaar kleven in de opslagbunker. Dit resulteert in een optimale opslagcapaciteit. De unieke vorm van dit ijs maakt het bijzonder veelzijdig in gebruik, variërend van het naadloos serveren van dranken uit post-mix installaties tot verschillende toepassingen, zoals het transporteren van vis, het gebruik in showvitrines, en zelfs als hulpmiddel bij lasertherapie.

Om Crescent IJs te produceren, bevat onze KM-reeks een duurzame verticale roestvrijstalen verdamper die buitengewoon robuust is en vrijwel geen onderhoud vereist. Dit garandeert de resulterende ijsblokjes kristalhelder zijn, omdat alleen de zuiverste watermoleculen aan de verdamper hechten.

De KM-machines excelleren niet alleen in het maken van hoogwaardig ijs, maar zijn ook zeer efficiënt in water- en energieverbruik. Een ingebouwde microcomputer beheert de vriescycli en past de instellingen aan op basis van externe factoren die het ijsproductieproces beïnvloeden. Zowel de verdamper als de behuizing van de KM-machines zijn vervaardigd uit roestvrij staal om optimale hygiëne en duurzaamheid te waarborgen. Het toegangspaneel bevindt zich op een gemakkelijk bereikbare locatie aan de voorzijde van elke machine. Deze eigenschappen maken de KM-reeks niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook tal van voordelen, waardoor deze machines de ideale keuze zijn.

Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

Gemakkelijke toegang voor onderhoud via de voorzijde van de machine.
Verminderd water- en energieverbruik.
Maximale opslagcapaciteit.
Roestvrijstalen verdamper en behuizing.
Geavanceerde microcomputerregeling.