De KM-serie van Hoshizaki staat bekend om het vervaardigen van heldere ijsblokjes in de karakteristieke vorm van een halve maan, bekend als Crescent IJs. Een opmerkelijke eigenschap van Crescent IJs is de bewegingsvrijheid van de ijsblokjes. Een groot voordeel hiervan is dat er geen luchtholtes ontstaan, omdat de afzonderlijke blokjes niet aan elkaar kleven in de opslagbunker. Dit resulteert in een maximale opslagcapaciteit. De unieke vorm van dit ijs maakt het uiterst veelzijdig in gebruik, variërend van het gemakkelijk serveren van dranken uit post-mix installaties tot diverse toepassingen zoals het vervoeren van vis, het tentoonstellen in vitrines en zelfs als hulpmiddel bij lasertherapie.

Voor de productie van Crescent ijs is onze KM-reeks uitgerust met een duurzame verticale roestvrijstalen verdamper die bijzonder robuust is en vrijwel geen onderhoud vergt. Hierdoor zijn de resulterende ijsblokjes kristalhelder, omdat alleen de zuiverste watermoleculen aan de verdamper hechten.

De KM-machines blinken niet alleen uit in het produceren van hoogwaardig ijs, maar zijn ook efficiënt in water- en energieverbruik. Een ingebouwde microcomputer beheert de vriescycli en past de instellingen aan op basis van externe factoren die het ijsproductieproces beïnvloeden. Zowel de verdamper als de behuizing van de KM-machines zijn vervaardigd uit roestvrij staal om optimale hygiëne en duurzaamheid te garanderen. Het toegangspaneel bevindt zich op een gemakkelijk bereikbare plaats aan de voorzijde van elke machine. De vele kwaliteiten maken de KM-reeks niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook tal van voordelen, waardoor deze machines de ideale keuze zijn.

Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

Eenvoudige toegang voor onderhoud via de voorzijde van de machine.
Verminderd water- en energieverbruik.
Maximale opslagcapaciteit.
Roestvrijstalen verdamper en behuizing.
Geavanceerde microcomputerregeling.