De KM-serie van Hoshizaki staat bekend om het produceren van heldere ijsblokjes in de vorm van een halve maan, ook wel bekend als Crescent ijs. Een opvallend kenmerk van Crescent ijs is dat de blokjes vrij kunnen bewegen, waardoor er geen luchtholtes ontstaan doordat de individuele blokjes niet aan elkaar plakken in de opslagbunker. Dit resulteert in een maximale opslagcapaciteit. De unieke vorm van het ijs maakt het buitengewoon veelzijdig; het is geschikt voor diverse toepassingen, variërend van het moeiteloos serveren van dranken uit post-mix installaties tot gebruik in situaties zoals het transporteren van vis, het presenteren in vitrines en zelfs als hulpmiddel bij lasertherapie.

Om Crescent ijs te produceren, is onze KM-serie uitgerust met een duurzame verticale roestvrijstalen verdamper die vrijwel geen onderhoud vereist. De resulterende ijsblokjes zijn kristalhelder omdat alleen de zuiverste watermoleculen aan de verdamper hechten.

KM-machines excelleren niet alleen in het produceren van hoogwaardig ijs, maar ze zijn ook efficiënt in water- en energieverbruik. Een geïntegreerde microcomputer beheert de vriescycli en past de instellingen aan op externe factoren die het ijsproductieproces beïnvloeden. Zowel de verdamper als de behuizing van de KM-machines zijn vervaardigd uit roestvrij staal om optimale hygiëne en duurzaamheid te waarborgen. Het toegangspaneel bevindt zich op een gemakkelijk toegankelijke plaats aan de voorzijde van elke machine. De vele kwaliteiten maken de KM-reeks milieuvriendelijk en bieden tal van voordelen, waardoor deze machines de ideale keuze zijn.

Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

Eenvoudige toegang voor onderhoud via de voorzijde van de machine.
Verminderd water- en energieverbruik.
Maximale opslagcapaciteit.
Roestvrijstalen verdamper en behuizing.
Geavanceerde microcomputerregeling.