De Hoshizaki ijsblokjesmachines voor ballen ijs zijn een essentieel onderdeel van de IM-reeks ijsmachines, die ontworpen zijn met een sterke focus op hygiëne en efficiëntie. Hier is een samenvatting van de belangrijkste kenmerken en werking van deze machines:

Hygiënisch ijsproductiesysteem: Deze ijsmachines maken gebruik van een geavanceerd ijsproductiesysteem met gesloten cellen dat een ingebouwde automatische reinigings- en spoelcyclus heeft. Dit betekent dat na elke ijsproductiecyclus het waterreservoir leeggemaakt wordt, gereinigd wordt en vervolgens opnieuw wordt gevuld met vers water. Hierdoor wordt de hygiëne van het geproduceerde ijs gewaarborgd.

Gesloten watercircuit: Dankzij de watersproeiplaat die nauw aansluit op de onderkant van de verdamper is het watercircuit volledig gesloten, waardoor zowel externe verontreiniging als waterverlies voorkomen worden. Hierdoor kunnen ijsblokken van de hoogst mogelijke kwaliteit worden geproduceerd.

Efficiënt watergebruik: Tijdens het vormingsproces van de ijsblokken wordt hetzelfde water hergebruikt, waardoor er geen vers water nodig is gedurende de gehele ijsproductiecyclus. Het waterreservoir binnen de machine voorziet in de watervoorziening.

Heetgasontdooiing: Zodra de ijsblokken volledig zijn gevormd, activeert een microcomputer de heetgasontdooiing. Hierbij wordt de watersproeiplaat geopend en wordt het hete gas geleidelijk gebruikt om de verdamper te verwarmen. Dit proces zorgt ervoor dat al het overgebleven water uit de ijsproductiecyclus wordt verwijderd.

Opslagbunker: De opslagbunker is ontworpen voor eenvoudige reiniging en bevat schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen dragen bij aan de isolatie, waardoor bacteriën geen toegang hebben tot de ijsopslag. Een verwijderbaar condensorluchtfilter kan gemakkelijk worden schoongemaakt, waardoor de ijsmachine maximale prestaties kan leveren.

Belangrijkste kenmerken:

Elke ijscyclus wordt uitgevoerd met vers water.
De watersproeiplaat wordt bij elke cyclus gereinigd.
Gesloten watercircuit voor essentiële bescherming tegen verontreiniging.
Roestvrijstalen behuizing voor duurzaamheid.
Geïntegreerde deurknoppen voor gebruiksgemak.
Afneembaar deurrubber voor eenvoudige reiniging en onderhoud.
Eenvoudig te reinigen luchtfilter voor optimale prestaties.
Ingespoten polyurethaanschuim zorgt voor uitstekende isolatie.
Microcomputerbesturing voor nauwkeurige werking.
De Hoshizaki ijsblokjesmachines voor ballen ijs bieden niet alleen ijs van hoge kwaliteit, maar ook gebruiksgemak en efficiëntie in hun bediening. Ze zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen, en zijn geschikt voor diverse horecagelegenheden zoals bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer. Deze machines zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen en zorgen voor een constante toevoer van hoogwaardig ijs.