De Hoshizaki ijsblokjesmachines voor grote ijsblokken met een gewicht van 120 gram en afmetingen van 48x58x48 mm (bxdxh) zijn ontworpen met de nadruk op hygiëne en efficiëntie. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste kenmerken en werking:

Hygiënisch ijsproductiesysteem: Deze ijsmachines maken gebruik van een ijsproductiesysteem met gesloten cellen dat een automatische reinigings- en spoelcyclus heeft. Na elke ijsproductiecyclus wordt het waterreservoir leeggemaakt, gereinigd en opnieuw gevuld met vers water om de hygiëne van het ijs te waarborgen.

Watercircuit zonder verontreiniging: Een watersproeiplaat sluit nauw aan op de onderzijde van de verdamper, wat resulteert in een gesloten watercircuit dat beschermd is tegen zowel externe verontreiniging als waterverlies. Dit zorgt voor ijsblokken van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Efficiënt watergebruik: Tijdens de vorming van de ijsblokken wordt dezelfde hoeveelheid water hergebruikt, wat betekent dat er geen vers water nodig is gedurende de gehele ijsproductiecyclus. Het waterreservoir binnen de machine voorziet in de behoefte aan water.

Heetgasontdooiing: Zodra de ijsblokken volledig zijn gevormd, activeert een microcomputer het heetgasontdooiproces. Hierbij wordt de watersproeiplaat geopend en wordt het hete gas gebruikt om de verdamper geleidelijk te verwarmen. Tijdens dit proces wordt al het overgebleven water uit de ijsproductiecyclus afgevoerd.

Opslagbunker: De opslagbunker is eenvoudig te reinigen en heeft schuimisolatie met hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen de toegang van bacteriën tot de ijsopslag. Een uitneembaar condensorluchtfilter kan gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging, wat helpt om de maximale prestaties van de ijsmachine te behouden.

Belangrijkste kenmerken:

Elke ijscyclus wordt uitgevoerd met vers water.
De watersproeiplaat wordt bij elke cyclus gereinigd.
Gesloten watercircuit voor essentiële bescherming tegen verontreiniging.
Behuizing van roestvrij staal voor duurzaamheid.
Geïntegreerde deurknoppen voor gebruiksgemak.
Afneembaar deurrubber voor reiniging en onderhoud.
Eenvoudig te reinigen luchtfilter voor optimale prestaties.
Ingespoten polyurethaanschuim zorgt voor uitstekende isolatie.
Microcomputerbesturing voor nauwkeurige werking.
De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines voor grote ijsblokken biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs in hoge omgevingstemperaturen. Ze zijn ideaal voor gebruik in diverse horecagelegenheden zoals bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer. Deze machines garanderen niet alleen hygiënisch ijs van hoge kwaliteit, maar bieden ook gebruiksgemak en efficiëntie in hun bediening.