De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines biedt hoogwaardige ijsproductie met aandacht voor hygiëne en efficiëntie. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste kenmerken:

Ijskwaliteit: De IM-machines produceren niet alleen standaard ijsblokjes in vijf verschillende afmetingen, maar ook speciale vormen zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs is van uitstekende kwaliteit, buitengewoon hard en kristalhelder. Het smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Hygiëne en reiniging: Deze machines zijn ontworpen met hygiëne als prioriteit. Ze maken gebruik van een gesloten-cel ijsproductiesysteem met een automatische reinigings- en spoelcyclus. Dit zorgt ervoor dat het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus wordt geleegd, gereinigd en opnieuw gevuld met vers water, wat resulteert in schoon en veilig ijs. Het gesloten watercircuit voorkomt verontreiniging van buitenaf.

Opslagbunker: De bijbehorende opslagbunker is eenvoudig te reinigen en heeft schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen de toegang van bacteriën die het ijs kunnen besmetten. Een uitneembaar condensorluchtfilter kan eenvoudig worden verwijderd voor reiniging, wat bijdraagt aan de maximale prestaties van de ijsmachine.

Water- en luchtgekoelde systemen: De keuze tussen een luchtgekoelde en een watergekoelde ijsmachine hangt af van de omgeving waarin deze wordt geplaatst. Luchtgekoelde ijsmachines hebben voldoende ventilatie nodig en zijn gevoeliger voor omgevingstemperatuur. Ze zijn ideaal voor goed geventileerde ruimtes maar kunnen minder efficiënt zijn in warme omgevingen. Watergekoelde ijsmachines behouden hun productiecapaciteit in warmere ruimtes met minimale ventilatie. Het waterverbruik van een watergekoelde machine is echter aanzienlijk hoger dan dat van een luchtgekoelde machine, dus het is belangrijk om dit in overweging te nemen.

Tot slot, Hoshizaki IM-reeks ijsmachines biedt niet alleen hoogwaardige ijsproductie, maar ook betrouwbaarheid, hygiëne en efficiëntie. De keuze tussen lucht- en waterkoeling hangt af van de omgeving, maar beide systemen zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende horecagelegenheden te voldoen.