De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines biedt hoogwaardige ijsproductie met aandacht voor hygiëne en efficiëntie. Hier is een samenvatting van de belangrijkste kenmerken en overwegingen:

Ijskwaliteit: Hoshizaki’s ijsmachines produceren niet alleen ijsblokjes in verschillende afmetingen, maar bieden ook speciale vormen, zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs staat bekend om zijn hardheid en helderheid, en het smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Hygiëne en reiniging: De IM-reeks ijsmachines is ontworpen met hygiëne als prioriteit en maakt gebruik van een gesloten-cel ijsproductiesysteem met een automatische reinigings- en spoelcyclus. Na elke ijsproductiecyclus wordt het waterreservoir geleegd, gereinigd en vervolgens opnieuw gevuld met vers water, wat resulteert in schoon en veilig ijs. Het gesloten watercircuit voorkomt verontreiniging van buitenaf.

Opslagbunker: De opslagbunker is eenvoudig te reinigen en heeft schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen de toegang van bacteriën die het ijs kunnen besmetten. Een ander kenmerk is het uitneembare condensorluchtfilter dat eenvoudig kan worden verwijderd voor reiniging, wat bijdraagt aan de maximale prestaties van de ijsmachine.

Overwegingen voor lucht- en waterkoeling: Het belangrijkste verschil tussen lucht- en watergekoelde ijsmachines is de koelmethode. Luchtgekoelde ijsmachines hebben goede ventilatie nodig en hun productiecapaciteit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Ze zijn geschikt voor goed geventileerde ruimtes. Aan de andere kant behouden watergekoelde ijsmachines hun productiecapaciteit in warmere ruimtes met minimale ventilatie. Het waterverbruik van watergekoelde machines is echter aanzienlijk hoger dan dat van luchtgekoelde machines, dus dit moet worden overwogen bij de installatie.

Waterverbruik: Een watergekoelde machine verbruikt aanzienlijk meer water dan een luchtgekoelde machine, vooral in omgevingen met hogere temperaturen. Het waterverbruik varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur.

Geschikte locaties: Hoshizaki IM-machines zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in hoge omgevingstemperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer. Watergekoelde machines worden meestal gebruikt op plaatsen waar geen verse lucht kan komen, zoals afgesloten kelders, kasten of inbouw in bars.

Kortom, de Hoshizaki IM-reeks biedt hoogwaardige ijsproductie met aandacht voor kwaliteit en hygiëne. De keuze tussen lucht- en waterkoeling hangt af van de omgeving waarin de machine wordt geplaatst, en beide systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende horecagelegenheden. Het is belangrijk om het waterverbruik in overweging te nemen bij het kiezen van een watergekoelde machine, en deze worden meestal gebruikt op plaatsen waar geen verse lucht kan komen. Voor luchtgekoelde modellen die geschikt zijn voor specifieke situaties, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de klantenservice.