De Hoshizaki IM-reeks watergekoelde ijsmachines biedt hoogwaardige ijsproductie met aandacht voor hygiëne en efficiëntie. Hier is een samenvatting van de belangrijkste kenmerken:

Ijskwaliteit: De IM-machines van Hoshizaki produceren niet alleen ijsblokjes in vijf verschillende afmetingen, maar bieden ook speciale vormen zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs is van uitstekende kwaliteit, buitengewoon hard en kristalhelder. Het smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Hygiëne en reiniging: Deze machines zijn ontworpen met hygiëne als prioriteit en maken gebruik van een gesloten-cel ijsproductiesysteem met een automatische reinigings- en spoelcyclus. Dit zorgt ervoor dat het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus wordt geleegd, gereinigd en opnieuw gevuld met vers water, wat resulteert in schoon en veilig ijs. Het gesloten watercircuit voorkomt verontreiniging van buitenaf.

Opslagbunker: De bijbehorende opslagbunker zijn eenvoudig te reinigen en bieden schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen de toegang van bacteriën die het ijs kunnen besmetten. Een uitneembaar condensorluchtfilter kan eenvoudig worden verwijderd voor reiniging, wat bijdraagt aan de maximale prestaties van de ijsmachine.

Verschil tussen lucht- en watergekoelde machines: Het belangrijkste verschil tussen lucht- en watergekoelde ijsmachines is de koelmethode. Luchtgekoelde ijsmachines hebben goede ventilatie nodig en hun productiecapaciteit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Ze zijn geschikt voor goed geventileerde ruimtes. Aan de andere kant behouden watergekoelde ijsmachines hun productiecapaciteit in warmere ruimtes met minimale ventilatie. Het waterverbruik van watergekoelde machines is echter aanzienlijk hoger dan dat van luchtgekoelde machines, dus dit moet worden overwogen bij de installatie.

Waterverbruik: Een watergekoelde machine gebruikt aanzienlijk meer water dan een luchtgekoelde machine, vooral in omgevingen met hogere temperaturen. Het waterverbruik varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur, en kan oplopen tot 3 tot 4 keer het verbruik van een luchtgekoelde machine.

Kortom, de Hoshizaki IM-reeks watergekoelde ijsmachines biedt hoogwaardige ijsproductie, betrouwbaarheid en hygiëne. De keuze tussen lucht- en waterkoeling hangt af van de omgeving waarin de machine wordt geplaatst, en beide systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende horecagelegenheden. Het is belangrijk om het waterverbruik in overweging te nemen bij het kiezen van een watergekoelde machine, en deze worden meestal gebruikt op plaatsen waar geen verse lucht kan komen, zoals afgesloten kelders of inbouw in bars. Voor luchtgekoelde modellen die wel geschikt zijn voor dergelijke situaties, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de klantenservice.