De Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling produceert ijsblokjes van 28x28x32 mm en heeft afmetingen van 704 x 665 x 1510 mm (met stelpoten van 70-110 mm). Deze machine biedt hoogwaardige ijsproductie en hygiënische eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse horecagelegenheden.

Belangrijke kenmerken van de Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling zijn:

IJskwaliteit: De ijsmachine levert ijsblokjes in vijf verschillende afmetingen en speciale vormen, zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Het ijs is van buitengewoon hoge kwaliteit, zeer helder en smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Hygiëne: Deze machine maakt gebruik van een geavanceerd ijsproductiesysteem met gesloten cellen en een automatische reinigings- en spoelcyclus. Dit zorgt ervoor dat het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus wordt geleegd, gereinigd en opnieuw gevuld met vers water, waardoor de hygiëne en zuiverheid van het geproduceerde ijs worden gegarandeerd.

Efficiëntie: De ijsmachine heeft een gesloten watercircuit dat beschermt tegen verontreiniging van buitenaf en waterverlies. Elk ijsblokje wordt onder druk gevuld met water, wat resulteert in ijs van de hoogst mogelijke kwaliteit. Tijdens het vormingsproces van het ijsblokje blijft de waterstraal actief, en er is geen vers water nodig omdat het waterreservoir voldoende is voor een volledige cyclus.

Duurzaamheid: De ijsmachine is gebouwd om te presteren, zelfs in hoge omgevingstemperaturen. Dit maakt het geschikt voor verschillende horecagelegenheden, waaronder bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer.

Wat betreft het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines, luchtgekoelde ijsmachines hebben goede ventilatie nodig en presteren minder goed in omgevingen met hoge temperaturen boven 40°C. In vergelijking hiermee behouden watergekoelde machines hun productiecapaciteit in warme omgevingen, zoals keukens of afwasruimtes, waar ventilatie beperkt kan zijn. Het waterverbruik varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur.

Belangrijk om te onthouden is dat watergekoelde machines over het algemeen meer water verbruiken dan luchtgekoelde machines, dus ze zijn het meest geschikt voor situaties waar geen frisse lucht beschikbaar is. Dit kan onder andere gelden voor afgesloten kelders, kasten of situaties waarin de machine volledig in een bar is ingebouwd.

Kortom, de Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling biedt uitstekende ijskwaliteit, hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid, wat het een veelzijdige keuze maakt voor verschillende horecaomgevingen.