De Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling produceert ijsblokjes van 28x28x23 mm en heeft afmetingen van 704 x 665 x 1510 mm (met stelpoten van 70-110 mm). Deze ijsmachine is ontworpen om de hoogste ijskwaliteit te leveren en zorgt voor hygiënische ijsproductie, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse horecagelegenheden.

Belangrijke kenmerken van de Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling zijn:

1. IJskwaliteit: Naast standaard ijsblokjes produceert deze machine ook speciale vormen, zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Het ijs is van uitstekende kwaliteit, kristalhelder en smelt zeer langzaam, waardoor uw gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

2. Hygiëne: Deze ijsmachine is ontworpen met hygiëne als prioriteit. Het maakt gebruik van een ijsproductiesysteem met gesloten cellen en een automatische reinigings- en spoelcyclus. Dit zorgt ervoor dat het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus automatisch wordt geleegd, gereinigd en opnieuw gevuld met vers water, waardoor het geproduceerde ijs schoon en veilig is.

3. Efficiëntie: Het watercircuit van de machine is gesloten, wat betekent dat het ijs vrij is van verontreinigingen van buitenaf en waterverlies wordt geminimaliseerd. Elke ijsblokje wordt onder druk gevuld met water, wat resulteert in ijs van de hoogst mogelijke kwaliteit. Tijdens het vormingsproces van het ijsblokje blijft de waterstraal actief, en er is geen vers water nodig omdat het waterreservoir voldoende is voor een volledige cyclus.

4. Duurzaamheid: Deze ijsmachine is duurzaam en betrouwbaar, zelfs in hoge omgevingstemperaturen, waardoor het geschikt is voor verschillende horecagelegenheden, zoals bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels, en meer.

Wat betreft het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines, luchtgekoelde ijsmachines hebben goede ventilatie nodig en presteren minder goed in omgevingen met hoge temperaturen boven 40°C. Watergekoelde machines behouden hun productiecapaciteit in warmere omgevingen, zoals keukens of afwasruimtes, waar ventilatie beperkt kan zijn. Het waterverbruik varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur.

Belangrijk om op te merken is dat watergekoelde machines over het algemeen meer water verbruiken dan luchtgekoelde machines. Daarom worden ze aanbevolen voor situaties waarin frisse lucht niet beschikbaar is, zoals afgesloten kelders, kasten of wanneer de machine volledig in een bar is ingebouwd.

In samenvatting biedt de Hoshizaki ijsmachine met waterkoeling uitstekende ijskwaliteit, hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende horecaomgevingen. Het is belangrijk om rekening te houden met het waterverbruik bij het kiezen van de juiste koeloptie voor uw situatie.