De Hoshizaki IM-ijsmachines behoren tot de milieuvriendelijke Emerald Class en zijn ontworpen om maximaal 210 kg ijs per dag te produceren (bij omgevingstemperaturen van 10°C en watertemperaturen van 10°C). Deze ijsmachines maken gebruik van een geavanceerd productiesysteem met gesloten cellen en hebben verschillende eigenschappen die ze efficiënt en hygiënisch maken.

Een opvallend kenmerk van deze ijsmachines is het gesloten cel productiesysteem met een automatische spoelcyclus. Hierdoor wordt het aantal punten waar verontreinigingen in het ijsproductieproces kunnen optreden, geminimaliseerd. Bovendien is er een magnetische waterpomp zonder direct koppelingsstuk, wat lekkage voorkomt en de duurzaamheid verbetert.

Deze ijsmachines zijn ontworpen voor optimale prestaties onder wisselende omstandigheden dankzij de elektronische bediening. Dit betekent dat er geen handmatige afstelling nodig is en dat het ijsproduct altijd van hoge kwaliteit is.

Een ander voordeel van de Hoshizaki IM-ijsmachines is het gemakkelijk te reinigen luchtfilter, waarmee dagelijks onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de levensduur van de ijsmachine verlengd en kunnen de kosten voor onderhoud worden verminderd.

Deze ijsmachines produceren ijsblokjes van 28 x 28 x 32 mm en hebben verschillende dagelijkse ijsproductiecapaciteiten, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur. Bijvoorbeeld, bij een omgevingstemperatuur van 10°C en watertemperatuur van 10°C produceren ze 195 kg ijs per dag met een 5 mm dimpelgrootte en 210 kg ijs per dag met een 15 mm dimpelgrootte.

Kortom, de Hoshizaki IM-ijsmachines zijn milieuvriendelijke en efficiënte ijsmachines die hoogwaardig ijs produceren met behulp van geavanceerde technologieën zoals het gesloten cel productiesysteem en elektronische bediening. Ze zijn ideaal voor gebruik in diverse omgevingen waar een constante toevoer van ijs essentieel is.