De Hoshizaki ijsmachines, onderdeel van de Emerald Class, zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. Ze hebben een indrukwekkende ijsproductiecapaciteit van maximaal 210 kg ijs per 24 uur bij een omgevingstemperatuur van 10°C en een watertemperatuur van 10°C. Deze machines maken gebruik van een geavanceerd productiesysteem met gesloten cellen, en ze zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en hygiëne.

Een aantal kenmerken van deze ijsmachines zijn:

Gesloten cel-systeem: Dit systeem minimaliseert het risico op besmetting van het ijs doordat het aantal punten waar verontreinigingen kunnen optreden tijdens het ijsproductieproces wordt verminderd. Hierdoor wordt de hygiëne van het geproduceerde ijs gegarandeerd.

Automatische spoelcyclus: Na elke ijsproductiecyclus wordt het waterreservoir automatisch geleegd, gereinigd en weer gevuld met vers water. Dit draagt bij aan de consistentie en kwaliteit van het geproduceerde ijs.

Magnetische waterpomp: De ijsmachines zijn uitgerust met een magnetische waterpomp zonder direct koppelingsstuk, wat lekkage voorkomt en de betrouwbaarheid van de machines verbetert.

Elektronische bediening: De machines zijn voorzien van elektronische besturing die het productieproces onder wisselende omstandigheden optimaal stuurt, zonder dat handmatige afstelling nodig is. Dit zorgt voor consistente prestaties.

Gemakkelijk te reinigen luchtfilter: Het luchtfilter van de ijsmachines is eenvoudig schoon te maken, waardoor dagelijks onderhoud door de gebruiker mogelijk is. Dit verlengt de levensduur van de machine en vermindert de noodzaak van frequente onderhoudsbeurten.

Wat betreft de specificaties van de ijsproductie en waterverbruik:

Bij een omgevingstemperatuur van 10°C en een watertemperatuur van 10°C produceert de machine 195 kg ijs per 24 uur met een ijsdikte van 5 mm of 210 kg ijs per 24 uur met een ijsdikte van 15 mm.

Bij hogere omgevingstemperaturen, zoals 21°C of 32°C, blijft de ijsproductie consistent, zij het met iets lagere waarden.

Het waterverbruik per 24 uur varieert van 0,29 m³ tot 0,67 m³, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur.

Kortom, de Hoshizaki ijsmachines uit de Emerald Class bieden een milieuvriendelijke, efficiënte en hygiënische oplossing voor het produceren van hoogwaardig ijs in verschillende omgevingsomstandigheden.