Hoshizaki biedt watergekoelde ijsmachines aan die cilindervormig ijs produceren, met compatibele opslagbunker zoals B-801SA (348 kg), F-650 (299 kg), F-950 (431 kg) en F-1025 (467 kg). Deze ijsmachines streven naar perfectie bij het produceren van ijs als de ‘finishing touch’ voor gekoelde drankjes.

De IM-reeks ijsmachines van Hoshizaki heeft hygiëne als prioriteit en maakt gebruik van een ijsproductiesysteem met gesloten cellen en automatische reinigings- en spoelcycli. Het ijsvormingsproces omvat vier stappen:

Watersproeiplaat: De watersproeiplaat sluit nauw aan op de verdamper om verontreiniging en waterverlies te voorkomen, waardoor ijs van de hoogst mogelijke kwaliteit wordt geproduceerd.

Continu watergebruik: Tijdens de ijsvorming blijft hetzelfde water circuleren, zonder dat er vers water hoeft te worden toegevoegd, dankzij het interne waterreservoir.

Heetgasontdooiing: Zodra een ijsblokje volledig is gevormd, start de microcomputer de heetgasontdooiing. De watersproeiplaat opent en het hete gas reinigt de verdamper, waarbij overtollig water wordt verwijderd.

Opslag in de bunker: Het ijsblokje valt in de ijsbunker, waar de watersproeiplaat wordt gereinigd met vers water voordat de volgende cyclus begint.

De opslagbunker is ontworpen voor eenvoudige reiniging en heeft isolatie van hoge dichtheid om smelten te voorkomen. Deursluitingen dragen bij aan hygiëne, en een verwijderbaar luchtfilter ondersteunt maximale prestaties van de ijsmachine. De ijsmachines hebben roestvrijstalen behuizingen, geïntegreerde deurknoppen, afneembare deurrubbers, en eenvoudig te reinigen luchtfilters, met microcomputerbesturing voor nauwkeurige werking.

Hoshizaki’s IM-machines zijn geschikt voor diverse horecagelegenheden en blijven betrouwbaar, zelfs bij hoge omgevingstemperaturen. Het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde modellen hangt af van de benodigde omgevingstemperatuur. Luchtgekoelde modellen vereisen goede ventilatie, terwijl watergekoelde modellen geschikter zijn voor locaties met minimale ventilatie of hoge temperaturen.

Het waterverbruik varieert afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur. Watergekoelde machines verbruiken doorgaans meer water dan luchtgekoelde modellen.

Let op dat sommige combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit vereisen voor de juiste installatie. Watergekoelde machines moeten alleen worden gebruikt in situaties waar geen verse luchttoevoer mogelijk is, zoals afgesloten ruimtes, kasten of volledige barinstallaties. Het is raadzaam contact op te nemen met de klantenservice voor specifieke vereisten.