Hoshizaki biedt watergekoelde ijsmachines die ijsblokjes van 28x28x23 mm produceren. Deze ijsmachines zijn compatibel met verschillende opslagbunker, waaronder B-801SA (348 kg), F-650 (299 kg), F-950 (431 kg) en F-1025 (467 kg). Het ijs dat deze machines produceren, wordt beschouwd als de ‘finishing touch’ voor gekoelde drankjes, vanwege de hoge kwaliteit en de langzame smelttijd.

De IM-reeks ijsmachines van Hoshizaki legt de nadruk op hygiëne en maakt gebruik van een gesloten systeem met automatische reinigings- en spoelcycli. Hierdoor wordt het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus geleegd, gereinigd en weer gevuld met vers water. Er zijn vier belangrijke stappen in het ijsvormingsproces:

Watersproeiplaat: Een watersproeiplaat sluit nauw aan op de verdamper en voorkomt verontreiniging en waterverlies. Elk ijsblokje wordt onder druk met water gevuld voor de hoogste kwaliteit.

Ongewijzigd water: Tijdens de ijsvorming blijft dezelfde straal water circuleren, zonder de noodzaak van vers water toe te voegen, dankzij het interne waterreservoir.

Heetgasontdooiing: Zodra een ijsblokje volledig is gevormd, start de microcomputer de heetgasontdooiing. De watersproeiplaat opent en het hete gas reinigt de verdamper en verwijdert overtollig water.

Opslag in bunker: Het ijsblokje valt in de ijsbunker, waar de watersproeiplaat wordt gereinigd met vers water voordat de volgende cyclus begint.

De opslagbunker is ontworpen voor eenvoudige reiniging en heeft isolatie van hoge dichtheid om smelten te voorkomen. Deuren en verwijderbare condensorluchtfilters dragen bij aan hygiëne en prestaties. Deze ijsmachines hebben een roestvrijstalen behuizing, geïntegreerde deurknoppen, afneembare deurrubbers en eenvoudig te reinigen luchtfilters. De microcomputerbesturing zorgt voor nauwkeurige werking.

De Hoshizaki IM-machines zijn geschikt voor gebruik in diverse horecagelegenheden en blijven betrouwbaar, zelfs bij hoge omgevingstemperaturen. Het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde modellen hangt af van de benodigde omgevingstemperatuur. Luchtgekoelde modellen hebben goede ventilatie nodig, terwijl watergekoelde modellen geschikter zijn voor locaties met minimale ventilatie of hoge temperaturen.

Wat betreft waterverbruik, varieert dit afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur, maar watergekoelde machines verbruiken doorgaans meer water dan luchtgekoelde modellen.

Let op dat voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is voor de juiste installatie. Watergekoelde machines moeten alleen worden gebruikt als er geen frisse luchttoevoer mogelijk is, zoals in afgesloten ruimtes zoals kelders of kasten, of wanneer de machine volledig in een bar is ingebouwd. Het is raadzaam contact op te nemen met de klantenservice voor specifieke vereisten.