Hoshizaki biedt watergekoelde ijsmachines die ijsblokjes van 21x21x14 mm produceren. Deze ijsmachines zijn compatibel met verschillende opslagbunker, waaronder B-801SA (348 kg), F-650 (299 kg), F-950 (431 kg) en F-1025 (467 kg). Het ijs dat deze machines produceren, wordt beschouwd als de ‘finishing touch’ voor gekoelde drankjes, vanwege de hoge kwaliteit en de langzame smelttijd.

De IM-reeks ijsmachines van Hoshizaki legt de nadruk op hygiëne en maakt gebruik van een gesloten systeem met automatische reinigings- en spoelcycli. Hierdoor wordt het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus geleegd, gereinigd en weer gevuld met vers water. Een watersproeiplaat zorgt voor een gesloten watersysteem, wat de ijskwaliteit ten goede komt. Gedurende het ijsvormingsproces wordt er geen vers water toegevoegd, aangezien het interne reservoir voldoende water bevat voor een volledige cyclus. De machine voert hete gasontdooiing uit om de verdamper schoon te maken en overtollig water af te voeren voordat een nieuw ijsblokje wordt gevormd.

De opslagbunker is ontworpen met isolatie van hoge dichtheid om smelten te voorkomen en heeft functies zoals verwijderbare luchtfilter- en deurpakkingen om de hygiëne te waarborgen. De machine voert elke cyclus uit met vers water en reinigt de watersproeiplaat, terwijl het gesloten watersysteem verontreiniging voorkomt. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en heeft geïntegreerde deurknoppen, een afneembaar deurrubber en een eenvoudig te reinigen luchtfilter. Het schuimisolatiesysteem zorgt voor uitstekende isolatie, en de ijsmachine wordt aangestuurd door een microcomputer.

Deze Hoshizaki IM-machines zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse horecagelegenheden. Het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines ligt in de benodigde omgevingstemperatuur. Luchtgekoelde modellen hebben ventilatie nodig om goed te werken, terwijl watergekoelde modellen geschikter zijn voor locaties met minimale ventilatie of hoge temperaturen.

Wat betreft waterverbruik, varieert dit afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur, maar watergekoelde machines verbruiken doorgaans meer water dan luchtgekoelde modellen.

Let op dat voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit nodig is voor de juiste installatie. Watergekoelde machines moeten alleen worden gebruikt als er geen frisse luchttoevoer mogelijk is, zoals in afgesloten ruimtes zoals kelders of kasten, of wanneer de machine volledig in een bar is ingebouwd. Het is raadzaam contact op te nemen met de klantenservice voor specifieke vereisten.