De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines biedt luchtgekoelde ijsproductie met ijsblokjes van 21x21x14 mm (bxdxh) en is geschikt voor verschillende opslagbunker, waaronder B-801SA (348 kg), F650 (299 kg), F950 (431 kg) en F1025 (467 kg). Bovendien is er de mogelijkheid om de capaciteit te verhogen door maximaal twee IM-240XNE ijsmachines bovenop de IM-240DNE te plaatsen, wat resulteert in een hogere productiecapaciteit van 480 kg (DNE+XNE) of 720 kg (DNE + 2x XNE).

De ijsmachines van Hoshizaki produceren niet alleen standaard ijsblokjes, maar ook speciale vormen zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs is van hoge kwaliteit, hard en helder, en smelt zeer langzaam, wat zorgt voor een optimale drankervaring zonder smaakverlies.

Deze ijsmachines zijn ontworpen met hygiëne als prioriteit en maken gebruik van een gesloten-cel ijsproductiesysteem met automatische reinigings- en spoelcycli. Hierdoor wordt het waterreservoir na elke ijsproductiecyclus geleegd, gereinigd en weer gevuld met vers water.

Belangrijke kenmerken van deze ijsmachines zijn onder andere:

Elke ijscyclus wordt uitgevoerd met vers water.
De watersproeiplaat wordt bij elke cyclus gereinigd.
Een gesloten watercircuit biedt essentiële bescherming tegen verontreiniging.
Roestvrijstalen behuizing.
Geïntegreerde deurknoppen.
Afneembaar deurrubber.
Eenvoudig te reinigen luchtfilter.
Uitstekende isolatie dankzij ingespoten polyurethaanschuim.
Microcomputer besturing.
De Hoshizaki IM-reeks ijsmachines zijn duurzaam en betrouwbaar, zelfs in omgevingen met hoge temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer.

Ten slotte wordt opgemerkt dat voor bepaalde combinaties van ijsmachines en opslagbunker mogelijk een topkit vereist is om een correcte installatie te garanderen, waarbij de benodigde topkit wordt aangegeven bij de beschikbare opties (de prijs van de opslagbunker is inclusief de benodigde topkits).