De ijsmachines van Gram produceren hoogwaardig ijs en bieden verschillende ijsvormen en maten, waaronder ijsblokjes van 28x28x32 mm. Deze ijsmachines zijn ontworpen met hygiëne en efficiëntie in gedachten, met een gesloten cel-ijsproductiesysteem dat automatisch wordt gereinigd en gespoeld na elke ijsproductiecyclus.

Het proces van ijsproductie in deze machines omvat een watersproeiplaat die een gesloten watercircuit creëert om verontreiniging van buitenaf te voorkomen. Dit zorgt voor ijs van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het ijsblokje wordt geleidelijk gevormd, zonder de noodzaak van vers water, en na volledige vorming wordt het ijs vrijgegeven via een heetgasontdooiing.

De opslagbunker van deze ijsmachines zijn ontworpen voor eenvoudige reiniging en hebben schuimisolatie van hoge dichtheid om smeltverlies te minimaliseren. Ze zijn voorzien van deurpakkingen om bacteriële besmetting te voorkomen en een uitneembaar condensorluchtfilter voor gemakkelijk onderhoud. Bovendien zijn er veel hygiënische kenmerken, zoals een gesloten watercircuit, roestvrijstalen behuizing, geïntegreerde deurknoppen en een afneembaar deurrubber.

De ijsproductiecapaciteit van de IM-reeks varieert van 22 tot 720 kg in 24 uur, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende horecagelegenheden, zoals bars, restaurants en hotels. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines, waarbij watergekoelde machines worden aanbevolen voor locaties zonder goede ventilatie of in warme omgevingen.

Bovendien wordt er gewezen op het waterverbruik van watergekoelde machines, dat aanzienlijk hoger is dan dat van luchtgekoelde machines. Watergekoelde machines worden aanbevolen voor afgesloten ruimtes waar geen frisse luchttoevoer mogelijk is, zoals kelders of wanneer de machine volledig in een bar wordt ingebouwd. Een topkit kan nodig zijn om de juiste combinatie van ijsmachine en opslagbunker te garanderen, afhankelijk van het model.