De ijsmachines van Gram produceren hoogwaardig ijs, inclusief speciale vormen en maten, zoals ijsblokjes van 28x28x23 mm. Deze machines zijn ontworpen met hygiëne en efficiëntie in het achterhoofd en maken gebruik van een gesloten cel-ijsproductiesysteem met automatische reiniging en spoeling na elke cyclus.

Het ijsproductieproces omvat een watersproeiplaat die zorgt voor een gesloten watercircuit om verontreiniging en waterverlies te voorkomen, wat resulteert in hoogwaardig ijs. Gedurende de cyclus blijft de watertoevoer constant, zonder de noodzaak van vers water. Na volledige ijsvorming wordt een heetgasontdooiing geactiveerd om het overgebleven water af te voeren voordat het ijs in de opslagbunker valt.

De opslagbunker zijn ontworpen voor eenvoudige reiniging, met schuimisolatie van hoge dichtheid om smeltverlies te minimaliseren. Ze zijn voorzien van deurpakkingen om bacteriële besmetting te voorkomen en een uitneembaar condensorluchtfilter voor gemakkelijk onderhoud. Andere kenmerken zijn onder andere een gesloten watercircuit, roestvrijstalen behuizing, geïntegreerde deurknoppen en een afneembaar deurrubber.

De ijsproductiecapaciteit varieert van 22 tot 720 kg in 24 uur, waardoor deze machines geschikt zijn voor diverse horecagelegenheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines, waarbij watergekoelde machines geschikter zijn voor locaties met beperkte ventilatie of warme omgevingen.

Verder wordt gewezen op het waterverbruik van watergekoelde machines, dat aanzienlijk hoger is dan dat van luchtgekoelde machines. Watergekoelde machines zijn ideaal voor afgesloten ruimtes zonder verse luchttoevoer, zoals kelders of volledige inbouw in bars. Een topkit kan nodig zijn om de juiste combinatie van ijsmachine en opslagbunker te garanderen, afhankelijk van het model.

Kortom, Gram’s ijsmachines bieden hoogwaardig ijs, hygiënische eigenschappen en verschillende opties om aan de behoeften van diverse horecagelegenheden te voldoen.