Hoshizaki heeft de Emerald Class gelanceerd, een reeks energiezuinige en milieuvriendelijke ijsmachines met Hydrocarbon technologie. Als wereldwijde marktleider in commerciële koel- en vriesapparatuur, benadrukt Hoshizaki haar toewijding aan duurzaamheid. De Emerald Class omvat ijsblokjes-, schilfer- en nuggetijsmachine die gebruikmaken van het natuurlijke koelmiddel R290.

Deze ijsmachines bieden verbeterde energieprestaties, wat resulteert in kosten- en energiebesparingen. Ze zijn tevens HACCP gecertificeerd voor voedselveiligheid. Het gebruik van natuurlijke koelmiddelen zoals R290 wordt ondersteund vanwege hun milieuvriendelijkheid, lage opwarmingspotentieel en uitstekende energie-efficiëntie, en ze zijn veilig mits correct behandeld.

De ijsmachines in de Emerald Class produceren niet alleen ijsblokjes in verschillende maten, maar ook speciale vormen zoals bal-, ster- en hartvormig ijs, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Dit ijs is van hoge kwaliteit, helder en smelt langzaam, wat de drankbeleving verbetert zonder smaakverlies.

Hygiëne staat centraal in het ontwerp van deze ijsmachines, met gesloten cel-ijsproductiesystemen die automatische reinigings- en spoelcycli bevatten. De opslagbunker hebben isolatie van hoge dichtheid om ijsverlies te minimaliseren, en deurpakkingen voorkomen bacteriële besmetting. Daarnaast zijn er uitneembare condensorluchtfilters voor eenvoudig onderhoud, terwijl microcomputerbesturing de optimale prestaties garandeert. Zelfs bij hoge omgevingstemperaturen blijven Hoshizaki IM-machines betrouwbaar en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende horecagelegenheden zoals bars, restaurants, hotels en meer.