Hoshizaki introduceert de Emerald Class, een nieuwe reeks energiezuinige, milieuvriendelijke ijsmachines. Deze reeks omvat ijsblokjes-, schilfer- en nuggetijsmachine en maakt gebruik van het natuurlijke koelmiddel R290. De Emerald Class ijsmachines bieden verbeterde energieprestaties, helpen bij energie- en kostenbesparingen, en zijn HACCP-gecertificeerd.

De keuze voor natuurlijke koelmiddelen, zoals koolwaterstof R290, wordt ondersteund vanwege verschillende voordelen, waaronder een kleinere benodigde hoeveelheid, een zeer laag aardopwarmingsvermogen, uitstekende energie-efficiëntie en veiligheid bij juiste hantering.

Daarnaast wordt benadrukt dat Hoshizaki ijsmachines, zoals de IM-reeks, zijn ontworpen met hygiëne als prioriteit. Ze gebruiken een gesloten ijsproductiesysteem met automatische reinigings- en spoelcycli, hebben een eenvoudig te reinigen opslagbunker met isolatie om smelten te vertragen, met deurpakkingen voor isolatie en uitneembare condensorluchtfilters voor onderhoud. De ijsmachines zijn geschikt voor verschillende horecagelegenheden en leveren hoogwaardig ijs dat langzaam smelt, waardoor gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.