IJs vormt de perfecte finishing touch voor ieder gekoeld drankje, en de kwaliteit ervan kan een blijvende indruk achterlaten. De IM-reeks ijsmachines van Hoshizaki biedt niet alleen ijsblokjes in vijf verschillende afmetingen, maar ook speciale vormen zoals ballen, sterren en hartjes, evenals extra grote en langwerpige blokken. Dit ijs is uitzonderlijk hard en kristalhelder, en het smelt zeer langzaam, waardoor uw gasten langer van hun gekoelde drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Deze unieke IM-reeks ijsmachines is ontworpen met hygiëne als topprioriteit. Ze maken gebruik van een ijsproductiesysteem met gesloten cellen, wat betekent dat het waterreservoir na elke nieuwe lading ijs wordt geleegd, gereinigd en vervolgens weer wordt gevuld met vers water. De opslagbunker is gemakkelijk te reinigen en heeft schuimisolatie van hoge dichtheid om het smelten van het ijs te vertragen. De deurpakkingen zorgen voor isolatie en voorkomen dat bacteriën de opslagbunker binnendringen en het ijs kunnen besmetten. Bovendien is er een uitneembaar condensorluchtfilter dat eenvoudig kan worden verwijderd om schoongemaakt te worden, wat helpt om de ijsmachine in topconditie te houden. Elke ijscyclus wordt uitgevoerd met vers water, de watersproeiplaat wordt gereinigd bij elke cyclus, en er is een gesloten watercircuit om essentiële bescherming tegen verontreiniging te bieden. De behuizing is gemaakt van roestvrijstaal, wat duurzaamheid garandeert, en de geïntegreerde deurknoppen, het afneembare deurrubber, het eenvoudig te reinigen luchtfilter en het ingespoten polyurethaanschuim zorgen voor uitstekende isolatie. De microcomputerbesturing zorgt voor nauwkeurige werking.

Zelfs in omgevingen met hoge temperaturen blijven Hoshizaki IM-machines duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen, waaronder bars, pubs, restaurants, cafés, broodjeszaken, hotels en meer.

Wat betreft het verschil tussen een luchtgekoelde en een watergekoelde machine, hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Luchtgekoelde machines: Deze hebben een goede luchtcirculatie nodig, bij voorkeur met een omgevingstemperatuur lager dan 40°C, om optimaal te functioneren. Hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe lager de productiecapaciteit zal zijn. Daarom zijn locaties met beperkte ventilatie, zoals kleine afgesloten ruimtes, minder geschikt. Als de machine in een warme omgeving wordt geplaatst, zoals een keuken of afwasruimte, kan de productiecapaciteit dalen.

Watergekoelde machines: Deze zijn geschikter voor plaatsing in omgevingen met beperkte ventilatie, zoals afgesloten kelders, kasten, of wanneer de machine volledig in een bar is ingebouwd. Het waterverbruik van een watergekoelde machine kan echter aanzienlijk hoger zijn dan dat van een luchtgekoelde machine, tot wel 3 tot 4 keer meer.