De tekst beschrijft de voordelen van de IM-machines van Hoshizaki voor ijsproductie. Deze machines produceren ijsblokjes in verschillende maten en vormen, waaronder speciale vormen zoals ballen, sterren en harten, evenals extra grote en langwerpige blokjes. Het resulterende ijs is hard en helder en smelt langzaam, waardoor gasten langer van hun drankjes kunnen genieten zonder smaakverlies.

Belangrijke kenmerken van de IM-machines zijn onder meer een hygiënisch ontwerp met gesloten ijsproductiesysteem en automatische reinigings- en spoelcycli. De opslagbunker is geïsoleerd om smelten te vertragen, de deurpakkingen voorkomen besmetting met bacteriën en er is een uitneembaar condensorluchtfilter voor eenvoudige reiniging. De machines hebben ook een gesloten watercircuit voor bescherming tegen verontreiniging, een roestvrijstalen behuizing, geïntegreerde deurknoppen en een eenvoudig te reinigen luchtfilter.

De tekst benadrukt dat Hoshizaki IM-machines duurzaam en betrouwbaar zijn, zelfs bij hoge omgevingstemperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende horecagelegenheden.

Ten slotte wordt het verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde machines uitgelegd, waarbij watergekoelde machines worden aanbevolen voor locaties met beperkte ventilatie en warmte. Er wordt ook informatie gegeven over het geschatte waterverbruik voor koeling, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en watertemperatuur, en wordt gewaarschuwd dat watergekoelde machines meer water verbruiken dan luchtgekoelde machines.